Nat wegdek zorgt voor chaos: "Verwachtte niet de Mississippi tegen te komen"

  Het natte wegdek zorgde voor heel wat chaos.

  De openingsetappe in de Ronde van Spanje werd overschaduwd door een chaotisch wedstrijdeinde. Plots water op het parcours zorgde voor heel wat valpartijen. Ook bij topfavoriet Jumbo-Visma. "Op het eerste gezicht lijkt iedereen oké", laat het team weten op Twitter.

  "Politie probeerde het water nog weg te vegen"

  Een natte plek op het parcours zorgde voor chaos en valpartijen in de ploegenrijdrit in de Vuelta. Een ongelukkig incident met een lekkende tuinslang vlakbij het parcours, zo blijkt. Jumbo-Visma en UAE Team Emirates waren de grootste slachtoffers. Bij Jumbo-Visma gingen ze met z'n vieren neer. Daarbij kopman Roglic, Kruijswijk, Powless en Hofstede. 

   

  De Nederlandse formatie laat op Twitter weten dat er geen grote schade is na de valpartij: "Na wat we nu zien, lijkt het erop dat iedereen oké is na de val." 

   

  George Bennett was teleurgesteld, maar reageerde gevat op het incident. "Ik verwachtte niet dat ik de Mississippi zou tegenkomen. Een teleurstellend resultaat, maar gelukkig geen ernstig letsel voor de jongens."

   

  Tony Martin bleef recht, maar moest uiteraard wachten op zijn ploegmaats. De Duitser reageerde na de race: "Er lag een plas water in de bocht. Er was geen houden aan. Dit is een deuk voor het moreel."

   

  Een toeschouwer zag het allemaal gebeuren langs de kant en reageerde met enkele foto's op een tweet van Jumbo-Visma. "Sorry... Ik was op het punt waar het water lag. Ik zei de politie dat het chaos zou veroorzaken en ze probeerden het nog weg te vegen." Tevergeefs, bleek achteraf.

  Gaviria: "We gingen te snel in de bocht"

  Bij UAE Team Emirates verloren ze 1'08" na de valpartij. Fabio Aru en Fernando Gaviria gingen tegen het asfalt, maar grote verwondingen lijken er niet te zijn.

   

   "Er was een grote waterplek in een van de bochten. We gingen er te snel en waren niet in staat om te reageren. Toen gingen we tegen de grond. Dit zal onze drang om te winnen niet veranderen, we blijven vechten", reageert Gaviria na de openingsrit.

  Bekijk de valpartij van Jumbo-Visma en UAE Team Emirates