Ga naar de inhoud

Verstraete en Bornauw genieten in Keulen: "Passie is pure waanzin hier"

Sebastiaan Bornauw en Axel Witsel schudden elkaar de hand na de match.

In de Bundesliga hebben Keulen-spelers Birger Verstraete en Sebastiaan Bornauw vrijdagavond hun debuut gemaakt voor eigen volk. "De sfeer was echt ongelooflijk", vertelden de twee Belgen.

Ondanks de 1-3-nederlaag tegen Dortmund had Birger Verstraete na afloop een positief gevoel. "Het is natuurlijk klote dat we verloren hebben, maar ik ben wel trots op ons eerste uur", vertelt de middenvelder aan Sporza.

 

"Als we dit enthousiasme vasthouden, kunnen we met de steun van het fantastische publiek nog veel ploegen pijn doen. Ik heb veel goeie zaken gezien."

 

De thuisploeg werd naar voren gestuwd door een bomvol stadion. "De passie van die fans is echt pure waanzin. Ik had er vooraf al veel over gehoord, maar het is echt ongelooflijk. Als die 50.000 supporters zien dat je er alles aan gedaan hebt, blijven ze gewoon klappen en zingen. Fantastisch. In België is er ook passie, maar dat kun je niet vergelijken met dit."

 

Verstraete speelde een sterke match op het Keulense middenveld. "Ik probeer me zo snel mogelijk aan te passen en op te pikken wat de coach wil en dat apprecieert hij. Ik werk hard en voel me hier goed. Het enige wat we nu nog nodig hebben, zijn punten."

Debuterende Bornauw: "Een jongensdroom"

Voor Sebastiaan Bornauw was de match tegen Dortmund ook meteen zijn debuut in de Bundesliga. "Ik ben ontzettend blij om in zo'n stadion met zulke supporters te mogen spelen. En dan nog tegen Dortmund. Het was ongelooflijk, toch een beetje een jongensdroom", zegt Bornauw.

 

"Deze ambiance heb ik nog nooit meegemaakt. Het is niet te vergelijken met België. Er is ook veel meer volk."

 

"Mijn integratie hier verloopt heel goed. Ik ben goed opgenomen door de spelersgroep en ik ben heel blij om hier te zijn. Ik heb nog geen seconde spijt gehad van deze beslissing."