Australië maakt einde aan indrukwekkende zegereeks van Team USA

  Patty Mills (r) was de topschutter met 30 punten.

  Patty Mills (r) was de topschutter met 30 punten.

  De voorbereiding van de Amerikaanse basketballers op het WK verloopt niet van een leien dakje. In een oefenwedstrijd tegen Australië stopte de Amerikaanse zegereeks bij 78 overwinningen. De Australiërs tankten vertrouwen met het oog op het nakende WK dankzij een 98-94-overwinning.

  Na tal van afzeggingen trekken de Amerikanen eind deze maand naar het WK met een spelersgroep zonder grote sterren. Onder meer Anthony Davis, James Harden, Damian Lillard en Zion Williamson haakten af in de voorbereiding.

   

  Andere landen ruiken zo hun kans en een van die outsiders is Australië, dat kan teren op enkele ervaren NBA-spelers. Tijdens een oefenwedstrijd in Melbourne gaven de Australiërs afgelopen nacht alvast hun visitekaartje af. Voor 52.079 toeschouwers won het thuisland met 98-94. Voor de VS was het de eerste nederlaag sinds 2006, Australië had nog nooit gewonnen van de USA.

   

  Bij de Australiërs was San Antonio-speler Patty Mills de grote man met 30 punten. Mills schitterde zo voor de ogen van zijn coach Gregg Popovich, die tijdens het WK het Amerikaanse team onder zijn hoede heeft. Kemba Walker was de Amerikaanse topschutter met 22 punten.