Ga naar de inhoud

Team Wiggins, de ploeg van toptalent Thomas Pidcock, houdt het voor bekeken

 za 24 augustus 2019 17:14
Thomas Pidcock (centraal) zette Team Wiggins dit seizoen bijna in zijn eentje op de kaart.

Team Wiggins houdt er na de Tour of Britain mee op. De Britse opleidingsploeg van onder meer Thomas Pidcock laat weten dat het project tot "een natuurlijke conclusie is gekomen".

Team Wiggins zag in 2015 het levenslicht onder impuls van ex-Tour-winnaar Bradley Wiggins. In eerste instantie was het een pisteproject, met als grote doel de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. 

 

Wiggins en co wonnen de ploegenachtervolging met een wereldrecord, waarna het team voortging als opleidingsploeg voor Brits wielertalent.

 

Onder meer Owain Doull, Chris Lawless, James Knox, Scott Davies en Gabriel Gullaigh maakten de voorbije seizoenen de overstap naar de profs vanuit Team Wiggins.

 

Dit seizoen zette vooral toptalent Thomas Pidcock Team Wiggins op de kaart. Hij won onder meer de Ronde van de Alsace bij de grote jongens. Waar hij volgend seizoen actief zal zijn, is nog niet geweten.

De mededeling op Twitter:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.