Van Wilder gaat mee met favorieten in loodzware bergrit

  Ilan Van Wilder

  Ilan Van Wilder laat zich zien in de Tour voor beloften.

  In de Ronde van de Toekomst heeft de 22-jarige Noor Tobias Foss zijn hand uitgestoken naar de eindzege. De toekomstige renner van Jumbo-Visma werd 2e in de klimetappe naar Tignes. De Hongaar Valter won, Ilan Van Wilder werd 5e en wipt naar de 3e plaats in de stand.

  Tobias Foss begon als leider aan het slotweekend en hield alvast stand in de rit met aankomst in Tignes, op meer dan 2.000 meter hoogte.

   

  16 renners trokken vroeg ten aanval. Attila Valter was er een van. De Hongaarse belofte van CCC bleef als enige over en hield stand tot aan de finish.

   

  Achter Valter had zich een groep met favorieten gevormd. Naast leider Foss was ook de 19-jarige Belg Ilan Van Wilder mee. De generatiegenoot van Remco Evenepoel verslikte zich even in het wiel van een medevluchter. Uiteindelijk finishte hij als 5e, op een dikke minuut van Valter.

   

  Foss eindigde nog het dichtst op de Hongaar. De sterke Noor bereikte de streep in Tignes op 15 seconden van de dagwinnaar.

   

  Zondag begint Foss met een bonus van 1'10" op de Italiaan Aleotti. Van Wilder is 3e in de stand, op 2'33" van de gele trui.

  Deze keer konden de renners wel naar Tignes klimmen:

  In de Ronde van Frankrijk moest de organisatie de klim naar Tignes halsoverkop schrappen door de modderstromen die het parcours hadden versperd. Vandaag lag de weg er beter bij voor de Ronde van de Toekomst.

  Meer tweets over rit 9: