23-jarige Cosnefroy doet weer van zich spreken met zege in Limousin

  Benoit Cosnefroy (archief)

  De Fransman Benoit Cosnefroy (AG2R) heeft zijn naam op de erelijst van de Ronde van de Limousin (2.1) gezet. Hij won de rittenkoers voor twee landgenoten: Lilian Calmejane en Guillaume Martin van Wanty-Gobert. De slotrit werd gewonnen door de Italiaan Francesco Gavazzi.

  Cosnefroy legde de basis voor zijn eindzege gisteren in de 3e etappe met aankomst bergop. De Fransman liet zich niet uit zijn lood slaan door een lekke band en reed in de slotfase weg van zijn concurrenten. Goed voor de dagzege en de leidersplaats.

   

  Die kon hij ook in de laatste etappe vasthouden. De 4e rit kende een chaotische finale. Net voor de finish werd het groepje dat zou sprinten voor de zege uitgedund door een val. Gavazzi kon optimaal profiteren en won voor Martin en Cosnefroy.

   

  Cosnefroy sluit zijn koers zo af met een etappezege, de eindwinst en 3 derde plaatsen. Cosnefroy is geen onbekende naam. De 23-jarige renner van AG2R won eerder deze maand ook al La Poly Normande in eigen land.

   

  In de top 10 van het eindklassement staan maar liefst 8 Fransen. Thomas Degand is de eerste Belg op de 13e plaats.

  Een geaccidenteerde sprint in de slotrit