Kompany behoudt vertrouwen in jeugdig Anderlecht: "Kunnen alleen nog harder werken"

  Vincent Kompany en Yari Verschaeren

  Vincent Kompany spreekt zijn 18-jarig goudhaantje Yari Verschaeren moed in na de nederlaag in Genk.

  Met 2 op 15 beleeft Anderlecht zijn slechtste seizoensstart in 20 jaar, maar dat is nog geen reden voor Vincent Kompany om te twijfelen aan zijn team. "We geloven niet in de hype, geloven niet in drama, wel in het groeiproces", reageert de speler-trainer via de sociale media.

  Ook na de nederlaag in Genk (1-0) zal Vincent Kompany het roer niet omgooien. Hij behoudt het vertrouwen in zijn piepjong team.

   

  "We geloven niet in de hype, geloven niet in drama, wel in het groeiproces", deelt de speler-trainer van Anderlecht mee via de sociale media. "We spelen voortdurend goed voetbal, met een heel (!) jong, maar getalenteerd team. Maar de resultaten zijn er niet, dus zijn er geen excuses. Er staat ons niets anders te doen dan nog harder te werken. We vertrouwen in de jeugd."

   

  Simon Davies staat Kompany bij. "Tegen Genk toonden onze youngsters persoonlijkheid, ik ben trots op hen", zegt de Welshman. "Ik kan niets verkeerds over hen zeggen. Vooral Yari Verschaeren deed het heel goed."

   

  "Ik vind dat we weer niet kregen wat we verdienden. Heel frustrerend. Maar we gaan op de ingeslagen weg door. Hopelijk duurt het niet lang meer voor we loon naar werken krijgen. Dat hoop ik ook vooral voor de fans. Ook zij verdienen meer."

  Ik kan niets verkeerds over onze youngsters zeggen. Vooral Yari Verschaeren deed het heel goed.

  Anderlecht-coach Simon Davies

  Vincent Kompany gaat zijn jongens troosten:

  Vincent Kompany en de 17-jarige verdediger Killian Sardella.

  "Minstens 1 of 2 matchen out"

  Vincent Kompany zelf kon de wedstrijd niet uitspelen. Een kwartier voor tijd greep hij in Genk naar zijn dij.

   

  "Het is te vroeg om te zeggen hoe lang Kompany out zal zijn", zegt coach Simon Davies. "Het ziet ernaar uit dat we hem minstens één of twee matchen zullen moeten missen. Pas na een grondig onderzoek weten we meer."

   

  Kompany kan een nieuwe blessure missen als kiespijn. Zijn deelname aan de competitietoppers tegen Standard (01/09), Antwerp (15/09) en Club Brugge (21/09) staat op de helling, net als zijn eigen afscheidsmatch bij Manchester City (11/09) en de interlands van de Rode Duivels tegen San Marino (06/09) en Schotland (09/09).

  Meer over Racing Genk - Anderlecht: