Boze Gilbert: "Volgwagen van Jumbo-Visma kost ons de rode trui"

  Een volgwagen hinderde Deceuninck-Quick Step.

  Deceuninck-Quick Step strandde vanavond op 2 seconden van de winst in de ploegentijdrit in de Vuelta en misliep daardoor de rode leiderstrui. De blauwe brigade moest onderweg een volgwagen van Jumbo-Visma ontwijken. "Dat kostte ons de rode trui", reageert een boze Gilbert.

  Philippe Gilbert was kritisch na afloop van de ploegentijdrit in de Vuelta. "Het was te verwachten dat er één en ander zou gebeuren op dit parcours", aldus de kopman van Deceuninck-Quick Step. "Maar zoals altijd bleef het stil en heeft niemand er iets over gezegd. Het is jammer dat een grote ronde op zo'n manier moet starten."

   

  "Vrijdag hadden we de verkenning gedaan en we wisten toen al dat er een paar gevaarlijke bochten in het parcours lagen. Vandaag doe je dan sommige van die bochten aan met een snelheid van 60, 70 kilometer per uur. En plots was daar ook die wagen op die baan."

   

  "Die volgwagen heeft ons de rode trui gekost. Zo jammer! Gelukkig konden we die nog net vermijden en zijn we aan erger ontsnapt", aldus een teleurgestelde Gilbert.

   

  Een kanttekening: in de laatste bocht richting de finish werd de Deceuninck-Quick Step-trein helemaal ontregeld. Jakobsen schatte de bocht volledig verkeerd in en daar verloren de mannen van Lefevere ook kostbare tijd.

  Het bewuste incident met de volgwagen

  De chaotische finish van DQS