Nog geen WK-limiet voor Belgische toppers op Brussels Grand Prix

  Philippe Milanov (archieffoto)

  Philippe Milanov (archieffoto)

  Op de Brussels Grand Prix atletiekmeeting in het Koning Boudewijnstadion is de Belgische delegatie voor het WK niet uitgebreid. Onder meer Jonathan Sacoor, Eline Berings en Philip Milanov beten hun tanden stuk op de WK-limiet.

  De omstandigheden waren vrijdagavond nochtans goed in Brussel. Jonathan Sacoor won ook de 400 meter, maar met 46"39 bleef hij ruim boven het WK-minimum van 45"30. "Eigenlijk heb ik ongelooflijk dom gelopen", stak de wereldkampioen bij de junioren de hand in eigen boezem.

   

  "Bij het ingaan van de laatste bocht, toen ik aan de leiding liep, ben ik gaan vertragen. Ook eerder in de wedstrijd had ik al eens een versnelling moeten plaatsen en dat deed ik in de laatste rechte lijn weer. Twee keer bruusk versnellen in één wedstrijd, dat kan je je niet permitteren."

   

  Sacoor blijft wel geloven in zijn WK-kansen. "De vorm is er. Ook vandaag had ik de benen om in de 45 seconden te lopen, zeker omdat de omstandigheden ideaal waren: mooie temperaturen, windstil en een snelle piste. Zonde. Het positieve is dat mijn start goed was. Coach Jacques Borlée had mij ingepeperd dat die start vandaag mijn belangrijkste werkpunt was, want de vorige weken was die niet goed."

  Jonathan Sacoor (archieffoto)

  Jonathan Sacoor (archieffoto)

  Milanov: "Eerste jaar dat ik worstel met limiet"

  Ook hordeloopster Eline Berings en discuswerper Philip Milanov zijn nog niet zeker van het WK. Berings liep haar eerste wedstrijd sinds de Nacht van de Atletiek en strandde met 13"54 in de reeksen van de 100 meter horden. Het WK-minimum is 12"98.

   

  Philip Milanov was in Brussel wel de beste in het discuswerpen, maar met een worp van 64,19 meter bleef hij wel onder de WK-limiet (65 meter). "Het is het eerste jaar dat ik worstel met het WK-minimum", zei een ontgoochelde Milanov. "Mijn prestatie gaan wel de goede kant uit, dus ik hoop dat het selectiecomité daar ook rekening mee houdt."

  Eline Berings (archieffoto)

  Eline Berings (archieffoto)