Thomas De Gendt: "Ik hoop om me ook in de Vuelta te laten zien"

  De Gendt verdedigt zijn bergtrui en aast op een 2e ritzege in de Ronde van Spanje.

  Morgen gaat de 74e editie van de Ronde van Spanje van start met een ploegentijdrit in Torrevieja. Lotto-Soudal vaardigt 6 van de 11 deelnemende Belgen af, onder wie ook Thomas De Gendt. De Tourritwinnaar van dit jaar heeft zijn plannetje opnieuw klaar. 

  "Ik denk dat ik klaar ben voor mijn derde grote ronde dit jaar. Of dat zal volstaan om een rol te spelen in bepaalde etappes zullen we moeten afwachten, maar ik hoop om mij een aantal keer te laten zien", steekt De Gendt van wal in een vooruitblik naar zijn 3e grote ronde van dit jaar.

  De vluchterskoning is de enige in het peloton die dat kunstje dit seizoen klaarspeelt. Bovendien won De Gendt in zijn carrière in de drie grote ronden, Giro (1), Tour (2) en Vuelta (1), telkens een rit en veroverde hij vorig jaar de bergtrui. Droomt de vrijbuiter van een nieuwe stunt?

   

  "De puntenverdeling is alleszins iets meer in het voordeel van de vluchters, maar zoals steeds is dat geen doel op zich. Je moet eerst voldoende sterk zijn om in de vlucht te geraken, vervolgens de meeste punten kunnen nemen en dat nog eens gedurende verschillende etappes."

  "Ik heb de voorbije weken een aantal criteriums gereden en ben begin vorige week al naar Spanje gekomen om duurtrainingen af te werken en specifieke inspanningen te doen", besluit De Gendt. 

  De bergtrui is geen doel op zich. Je moet eerst voldoende sterk zijn om in de vlucht te geraken, vervolgens de meeste punten kunnen nemen en dat nog eens gedurende verschillende etappes.

  Thomas De Gendt

  Wie staat in het Belgisch Vuelta-elftal?

  Naast De Gendt neemt Lotto-Soudal nog 4 andere Belgen mee: Jelle Wallays, Sander Armée, Tosh Van der Sande en Harm Vanhoucke. 

   

  In zijn laatste hoofdstuk bij Deceuninck-Quick Step wil Philippe Gilbert nog een keer schitteren voor de ploeg van Patrick Lefevere. Daarvoor rekent de ex-wereldkampioen op het werk van Tim Declercq.

   

  Van Edward Theuns mag verwacht worden dat hij zich zal mengen in de sprint, al heeft hij ook John Degenkolb aan zijn zijde en zal hij wellicht niet elke keer zijn eigen ding mogen doen. Dylan Teuns (Bahrein-Merida) probeert na een rit in de Tour ook in de Vuelta te oogsten.

   

  Tot slot kijken Nathan Van Hooydonck (CCC) en Steff Cras (Katjoesja-Alpecin) uit naar hun debuut in een grote ronde.