Sean De Bie viert comeback na ongeval: "Ik denk niet dat ik fysiek te kort ga komen"

  De Bie verschijnt zondag voor het eerst in bijna een half jaar aan de start van een wielerwedstrijd.

  Meer dan drie maanden na zijn aanrijding op training viert Sean De Bie zijn terugkeer in het profpeloton. De 27-jarige renner van Roompot-Charles rijdt zondag de Schaal Sels. "Ik ben benieuwd hoe het zal lopen", vertelt De Bie op de website van zijn team.

  Sean De Bie werd op 13 mei aangereden op training in Italië. Na een intensieve revalidatieperiode is de renner blij dat hij eindelijk weer wedstrijden kan betwisten. 

   

  "Ik denk dat ik koersen aankan nu. De vraag is of ik al finales kan rijden. Omdat ik nog niet gekoerst heb, beschik ik wel over fysieke en mentale frisheid. Dat kan een voordeel zijn tegenover de rest van het peloton", verklaart een gemotiveerde De Bie op de website van Roompot-Charles.

   

  "Ik heb me vooral beperkt tot duurtrainingen met af en toe een sprintje. De eerste twee uurtjes in de komende koersen zullen het pijnlijkst zijn. Maar ik denk niet dat ik fysiek te kort ga komen."

   

  De Bie is zeer gemotiveerd om het maximum uit de rest van het wielerseizoen te halen. "Ik kan minstens nog een tiental koersen rijden. Voor de GP Jef Scherens in Leuven heb ik altijd een zwak gehad. Daar kom ik gemotiveerd aan de start."

   

  "Midden september is er nog een gaatje in mijn agenda en ga ik wellicht nog eens op stage naar Spanje. Ik denk dat er nog veel interessante dingen op het programma staan voor mij", besluit onze landgenoot.