Evenepoel verlengt tot 2023: "Wolfpack is een tweede familie voor mij"

  Evenepoel en Lefevere kwamen snel tot een akkoord.

  Toptalent Remco Evenepoel verbindt zijn lot langer aan Deceuninck-Quick Step. Hij zette zijn handtekening onder een contractverlenging tot eind 2023. "Het was logisch voor mij om een nieuwe overeenkomst te tekenen. Na een gesprek met Patrick ging ik meteen akkoord", verklaart Evenepoel. 

  De 19-jarige Evenepoel is bezig aan zijn eerste profseizoen en toonde daarin meteen zijn enorme potentieel met winst in de Clasica San Sebastian, het EK tijdrijden en de Ronde van België (met een ritzege). 

   

  "Ik ben blij te kunnen aankondigen dat ik bij Deceuninck-Quick Step getekend heb tot eind 2023. De Wolfpack is een tweede familie voor mij. We delen dezelfde visie en mentaliteit. We blijven hard werken om beter te worden, om zo onze doelen te bereiken", vertelt een opgetogen Evenepoel.

   

  Twee weken geleden maakte Patrick Lefevere zich al sterk dat beide partijen een akkoord hadden tot 2021, met optie tot 2023. Nu blijft Evenepoel Deceuninck-Quick Step dus ook officieel trouw tot eind 2023. 

   

  "We zijn extreem blij met deze overeenkomst. Remco is niet alleen een getalenteerd wielrenner maar ook een fantastisch persoon. Iedereen die met hem werkt, weet dat. We geloven dat hij een schitterende toekomst in het wielrennen kan hebben. We schenken hem ons vertrouwen en hij heeft veel vertrouwen in ons", vertelt Lefevere.

   

  "In de eerste maanden van zijn carrière heeft hij iedereen met verstomming geslagen en alle verwachtingen overtroffen. Desondanks houden we de voeten op de grond en werken we met een uitgekiend programma verder aan zijn ontwikkeling. Daarbij blijven we steeds in contact met Remco en zijn familie, zoals we altijd hebben gedaan sinds hij bij het team kwam."