Nieuwe klap voor Anderlecht: Kompany valt uit met spierblessure (VIDEO)

  " "

  Een kwartier voor tijd - na een onschuldige bal - kan Kompany niet meer voort.

  Alsof het nog niet erg genoeg was voor het geplaagde Anderlecht, is het nu ook Vincent Kompany wellicht een tijdje kwijt. Een kwartier voor tijd in Genk voelde de speler-manager iets in zijn rechterbil bij het inspelen van een bal. Hij wist meteen hoe laat het was en vroeg zijn vervanging.

  Het gezicht van Kompany sprak boekdelen. Hij kent zijn lichaam goed en hij is een ervaringsdeskundige wat (spier)blessures betreft. "Aan zijn gesticulaties te zien zal hij toch een tijd uit zijn", besefte onze radiococommentator Eddy Snelders.

   

  Cobbaut (21) kwam Kompany vervangen. En net ervoor was collega-centrale verdediger Sandler ook al met een letsel vervangen door de 17-jarige Kana. Toen hij het veld verliet gaf Kompany de tiener nog laatste richtlijnen mee. Hij bleef de rest van de match volgen naast de bank op een frigobox, zijn been ingepakt in flink wat ijs.

   

  Op het moment van de feiten stond Anderlecht 1-0 in het krijt, wat niet meer veranderde. Met Standard, Antwerp en Club als volgende opdrachten kondigden de volgende weken zich zwaar aan voor het bouwende Anderlecht. Zonder Kompany worden die opdrachten nog lastiger.

   

  Na de match kon Anderlecht-coach Simon Davies niet veel kwijt: "Meteen na de match weet je natuurlijk niet hoe lang hij out zal zijn, maar het ziet ernaar uit dat hij minstens 1 of 2 matchen zal missen. We weten meer na een grondig onderzoek van de dokter."

  De blessure van Kompany in beeld (video en foto):