Vansevenant kraakt tijdens ultrakorte Alpenrit en is leiderstrui kwijt

  Evans komt als eerste over de finishlijn.

  Mauri Vansevenant heeft niet lang kunnen genieten van zijn leiderstrui in de Ronde van de Toekomst. Onze landgenoot verteerde de ultrakorte bergrit van 23 kilometer niet goed en zakte volledig door het ijs.

  Er werd vandaag met het voorwiel omhoog gestart in de Ronde van de Toekomst. De klim richting de top van de Col de la Loze (2.261m) was de enige hindernis van de dag, goed voor 23 kilometer klimmen aan gemiddeld net geen 8%.

   

  Het regende dan ook aanvallen vanaf het startsignaal. Op de steile stukken tot 20% ging het voor leider Mauri Vansevenant te snel. Ilan Van Wilder kon het tempo wel aan, maar moest de zege aan de Australiër Alexander Evans laten, die in het slot wegreed van zijn metgezellen.

   

  Vansevenant werd uiteindelijk 23e en zakte daardoor ook weg in het algemeen klassement. Van Wilder is nu de 1e Belg op de 5e plaats, de Noor Tobias Foss is de "nieuwe" leider. Hij voerde het klassement ook al aan na de derde rit. De Ronde van de Toekomst eindigt overmorgen.

  De aankomst van ritwinnaar Evans:

  Uitslag rit 8:
  1. Alexander Evans (Aus) 23km in 1u05'39"
  2. Michel Ries (Lux) +12"
  3. Clément Champoussin (Fra) +24"
  4. Matteo Jorgenson (VS) +36"
  5. Tobias Foss (Noo) +42"
  8. Ilan Van Wilder +1'12"
  15. Sylvain Moniquet +2'55"
  23. Mauri Vansevenant +4'07"
  Klassement na rit 8:
  1. Tobias Foss (Noo) in 22u39'37"
  2. Matteo Jorgenson (VS) +23"
  3. Giovanni Aleotti (Ita) +41"
  4. Clément Champoussin (Fra) +58"
  5. Ilan Van Wilder +1'38"
  7. Mauri Vansevenant +2'35"