Antwerp wordt vervolgd voor discriminerende gezangen op Charleroi

  " "

  Haroun moet van de ref de fans het zwijgen opleggen.

  Het bondsparket heeft Antwerp vervolgd voor discrimerende gezangen in de competitiematch op Charleroi op speeldag 3. De zaak kwam vandaag voor bij de Geschillencommissie Hoger Beroep. Omdat er twijfel is over de inhoud van de gezangen werd de uitspraak uitgesteld.

  Scheidsrechter Nathan Verboomen legde zondag 11 augustus op het eind van de eerste helft de match even stil. Hij vroeg Faris Haroun om de Antwerp-fans te vragen te stoppen met hun gezangen. In zijn verslag schreef Verboomen dat de Antwerp-supporters "Les Wallons, c'est du caca" lanceerden.

   

  Op de zitting toonde de Antwerp-advocaat evenwel beelden die die versie tegenspraken. Ook bondsprocureur Giles Blondeau bevestigde dat er "Les Wallons ne travaillent pas" geroepen werd.

   

  De Geschillencommissie Hoger Beroep besliste daarop om Verboomen en 4e official Quentin Pirard op te roepen om duidelijkheid te komen verschaffen: "We willen van hen weten wat er precies gebeurd is." De zitting wordt op 6 september (13u) hernomen.   

  Haroun moet zijn supporters vragen om geen scheldende gezangen meer aan te heffen