Nicola Philippaerts is maanden out na een val van een jong paard

  " "

  Nicola Philippaerts liet eerder verstek gaan voor het EK in Rotterdam door een blessure van zijn paard Chilli Willi.

  De pech blijft ruiter Nicola Philippaerts achtervolgen. De 26-jarige zoon van Ludo en broer van Olivier kwam gisteren ten val bij een trainingsrit met een jong paard. Hij blesseerde zijn linkerschouder en is maanden out.

  Nicola Philippaerts ging gisteren nog onder het mes in het ziekenhuis van Genk. Hij moet nu 6 weken rusten en dan mag hij beginnen te revalideren. Sowieso zal de jumpingruiter maanden buiten strijd zijn.

   

  "Het is heel snel gegaan en moeilijk te beschrijven wat er precies gebeurd is", vertelt Philippaerts. "Ik voelde meteen dat het niet goed zat en had veel pijn."

   

  "Na de onderzoeken in het ziekenhuis besliste de dokter om meteen te opereren. De ingreep is goed verlopen, maar ik heb nog veel pijn. Vanochtend vertelde de dokter mij dat ik 6 weken moet rusten. Dat is een klap, maar het had erger kunnen zijn."

   

  "Ik wil de dokter en zijn team danken voor alle goede zorgen. Het komt er nu op aan om de nodige rust te nemen en dan opnieuw toe te werken naar het indoorseizoen."

   

  Nicola Philippaerts liet eerder al verstek gaan voor het EK in Rotterdam, dat momenteel plaatsvindt, omdat zijn paard Chilly Willy geblesseerd is.