Geen US Open voor Murray, wel challengertoernooi in academie Nadal

  Rafael Nadal en Andy Murray

  Nadal en Murray in 2015 op het graveltoernooi in Madrid. Murray versloeg grootmeester Nadal in de finale.

  Andy Murray (ATP-329) neemt volgende week deel aan de Rafa Nadal Open, een challengertoernooi op hardcourt in de tennisacademie van Nadal in Mallorca. Dat maakte de organisatie van het toernooi bekend.

  Andy Murray timmert na een (tweede) heupoperatie in januari aan een comeback. Voor de drievoudige grandslamkampioen wordt het toernooi in Mallorca zijn eerste op het Challengercircuit sinds de Ethias Trophy van 2005 in Bergen. De Schot, toen amper 18, gaf er op in de kwartfinale tegen Xavier Malisse. 

   

  De drievoudige grandslamwinnaar zal er in oktober ook bij zijn op de European Open in Antwerpen. 

  Geen US Open

  Opvallend: het challengertoernooi in de academie van Rafael Nadal valt gelijktijdig met  de US Open. Vorige week maakte Andy Murray al bekend dat hij niet zal deelnemen aan het vierde en laatste grandslamtoernooi van het seizoen. De Schot wist het toernooi in 2012 te winnen.

  Murray op zoek naar eerste enkelspelzege

  De voormalige nummer 1 van de wereld gaat in Mallorca op zoek naar zijn eerste enkelspelzege in meer dan 7 maanden. Vorige week maakte de 32-jarige Schot z'n rentree in het enkelspel op het Masters 1000-toernooi van Cincinnati, maar daar verloor hij in de eerste ronde van de Fransman Gasquet. En ook op het toernooi van Winston-Salem werd Murray al in de eerste ronde uitgeschakeld.