Ex-wereldkampioen Herlings keert sneller dan verwacht terug: "Ik voel me klaar"

  Herlings is er komend weekend in Zweden opnieuw bij.

  Motorcrosser Jeffrey Herlings (24) is er komend weekend opnieuw bij in de MXGP. De Nederlandse wereldkampioen van vorig seizoen stond sinds de GP van Letland in juni langs de kant door een zware enkelblessure.

  Herlings kon door een voetbreuk, opgelopen in januari, pas in Rusland aan het seizoen beginnen. Een week later sloeg het noodlot opnieuw toe voor de Nederlander. Hij brak in Letland zijn voet, nadat hij de eerste reeks had gewonnen, en moest opnieuw lang revalideren.

   

  Komend weekend is Herlings in Zweden opnieuw van de partij. Hij kijkt ernaar uit om er opnieuw bij te zijn tussen de grote jongens. "Here we go again", lezen we op de website van KTM, de ploeg van Herlings. 

   

  "Ik zit al een paar weken terug op de motor en ik voel me klaar om het te proberen in Zweden. 2019 draait voor mij enkel nog om de Motorcross der Naties in Assen volgende maand. De GP van Zweden is de volgende stap in mijn terugkeer."

   

  "Ik heb niet meteen een doel komend weekend, behalve te finishen en een goed gevoel te krijgen op de motor."