Wegnez grapt na prachtgoal: "Moet wat meer trainen op mijn viering"

  Charlier en Wegnez

  Charlier en Wegnez vieren de overwinning van België.

  Even leek het toernooi van de Red Lions net als bij de Red Panthers met een sisser af te lopen, maar dankzij een zinderende 2e helft werd alsnog de finale bereikt. "De bondscoach vond de juiste woorden in de rust."

  Wegnez: "F*cking proud of the team"

  "2 jaar geleden hebben wij hetzelfde meegemaakt in de finale tegen Nederland. We kwamen 2-0 voor en hebben nog met 2-4 verloren", zegt matchwinnaar Victor Wegnez. "We wisten dus dat het in eigen land mogelijk was om terug te komen. En we hebben het gedaan. Ik ben fucking proud of the team. Ongelooflijk."

   

  Het doelpunt van Wegnez was er eentje om in te kaderen. "Ik doe die schijnbeweging al sinds mijn jeugd. Soms werkt het, soms niet. Deze keer werkte het wel. Uiteindelijk had ik een beetje geluk dat hij er ook nog inging."

   

  Bijna nog indrukwekkender dan zijn doelpunt was de viering achteraf. "Ik scoor echt bijna nooit, dus als ik scoor weet ik niet wat ik moet doen. Ik ben maar wat beginnen te lopen en al mijn frustraties uit mijn lichaam schreeuwen. Ik moet nog wat meer trainen op dat vieren. Ik zal eens tips moeten vragen aan Florent (Van Aubel) en Tom (Boon)."

  De Kerpel: "Een van de belangrijkste goals uit mijn carrière"

  "Natuurlijk hebben we getwijfeld", zegt Nicolas De Kerpel. "Niet aan je eigen kunnen, maar aan het resultaat. In de kleedkamer hadden we afgesproken dat we het niet zouden opgeven. En dat deden we niet. We verdienen de zege ook."

   

  De Kerpel lag met zijn 2-2 aan de basis van de ommekeer. "Het is een droom om op een EK een goal te scoren. Het is een van de belangrijkste goals uit mijn carrière."

   

  Tegen Spanje begint België duidelijk als topfavoriet aan de wedstrijd. "Die poulematch telt nu niet meer. We hebben in de halve finales tegen Nederland gezien dat Spanje sterk voor de dag kan komen als het voor komt."

  Gougnard: "Bondscoach vond de juiste woorden in de rust"

  Simon Gougnard: "Het was een echte thriller en een ongelooflijk gevoel om hier te kunnen spelen met dit publiek. We hebben al voor meer mensen gespeeld in India, maar dit is toch nog wat anders."

   

  "Shane (McLeod, de bondscoach) heeft bij de rust zoals altijd de juiste woorden gevonden. En het heeft gewerkt."

   

  Gougnard beseft dat België in de finale de torenhoge favoriet is, maar hij ziet ook een gevaar. "Spanje speelde echt goed tegen Nederland, dus we zullen sowieso op ons best moeten zijn."

  Hendrickx over cruciale call: "Vanasch wist al vóór de match dat de Duitsers dat doen"

  Alexander Hendrickx was al een heel toernooi niet af te stoppen op strafcorner, maar vandaag ging de bal er niet in voor hem. "Gelukkig hebben we meerdere gasten die kunnen scoren. Ik heb daar ook geen probleem mee."

   

  Hendrickx verklapt ook dat Vincent Vanasch al vóór de wedstrijd wist dat de Duitsers de bal vaak met de hand raken bij een strafcorner. "Ik slaap met hem op de kamer en hij zei het nog voor de wedstrijd. Ik had er zelf niet aan gedacht op het moment zelf, maar hij wel. Dat bewijst hoe professioneel hij ermee bezig is."