John Degenkolb rijdt in 2020 voor Lotto-Soudal

  John Degenkolb wil volgend jaar schitteren voor Lotto-Soudal.

  John Degenkolb wil volgend jaar schitteren voor Lotto-Soudal.

  John Degenkolb ruilt Trek-Segafredo na dit seizoen voor Lotto-Soudal. De 30-jarige Duitser ondertekende een overeenkomst tot eind 2021 bij de Belgische ploeg. Hij moet er samen met Philippe Gilbert de leemte opvullen na de transfers van onder anderen Tiesj Benoot en Victor Campenaerts.

  Degenkolb werd prof in 2011. Hij evolueerde - dixit Lotto-Soudal - naar "een steengoede klassieke renner die bovendien, na een lastige wedstrijd of op een technische aankomst, over een sterk eindschot beschikt".

   

  In 2015 won Degenkolb met Milaan-Sanremo en Parijs-Roubaix twee "monumenten".

   

  Na een zware botsing met een auto begin 2016 miste Degenkolb dat jaar zijn geliefkoosde klassiekers, maar de sterke Duitser vocht zich opnieuw naar de top, met als hoogtepunt een emotionele overwinning in de 9e Tour-etappe van vorig jaar, met aankomst in Roubaix. 

  "Complementair duo vormen met Gilbert"

  "Uit de gesprekken met Lotto-Soudal is gebleken dat er veel parallellen zijn tussen hun doelen en die van mij", zegt Degenkolb.

   

  "Het is logisch dat een Belgische ploeg met een lange geschiedenis in het wielrennen wil uitblinken in de klassiekers. Dat wordt de betrachting voor het eerste deel van het seizoen."

   

  "Daarnaast ben ik niet traag aan de finish, vooral na een zwaardere wedstrijd. Maar ik kijk er eveneens naar uit om samen te werken met Caleb Ewan, die zonder twijfel onze sprinter nummer 1 is voor zijn specifieke doelen. Maar met mijn ervaring kan ik een toegevoegde waarde betekenen voor hem en het team. De ploeg is vaak actief op twee of drie fronten, waardoor we meer kans hebben op een goed resultaat.”

   

  “Ik ben er rotsvast van overtuigd dat ik een leeftijd heb om goeie resultaten te behalen op het hoogste niveau, om te blijven presteren in de belangrijkste wedstrijden. Ik ken de koersen, de parcoursen en heb de fysieke capaciteiten."

   

  "Ik kijk er nu al naar uit om seizoen 2020 voor te bereiden en iedereen te leren kennen. Met Philippe Gilbert kan ik een heel complementair duo vormen. We kunnen het goed met elkaar vinden, ik bewonder hem als een van de beste klassieke renners en met zijn stijl van koersen komen er zeker kansen voor elk van ons."

   

  "De komende weken zijn de Vuelta en het WK mijn doelen om mijn driejarige periode bij Trek-Segafredo op een goeie manier af te sluiten."

  "Hoop dat we beste Degenkolb te zien krijgen"

  Marc Sergeant is gelukkig dat hij de transfer heeft kunnen afronden.

   

  “Met John Degenkolb en Philippe Gilbert hebben we twee kleppers binnengehaald", stelt de ploegmanager.

   

  "John is snel na een zware koers en dat maakt een groot verschil als je bijvoorbeeld met 20 renners naar de streep gaat."

   

  "Ik hoop dat we de komende jaren de beste Degenkolb te zien krijgen, waarvan ik overtuigd ben dat hij dat in zich heeft. Als ploeg heb je bepaalde renners nodig als uithangbord en dat heeft meestal een goeie impact op de andere jongens."

   

  "John heeft heel veel ervaring en een grote geloofwaardigheid in het peloton. Hij heeft zelf aangegeven dat hij kansen wil afdwingen en proberen te grijpen."

   

  "We kunnen samen zeker mooie objectieven vooropstellen, hij is flexibel qua programma en hij wil zich zeker ook inzetten voor Caleb Ewan. Dat we een toprenner uit Duitsland kunnen binnenhalen, is ook een mooie binnenkopper voor onze partner Soudal, waarvoor de Duitse markt heel belangrijk is.”

  Tweet van Lotto-Soudal: