Elissonde mag de Vuelta plots niet meer rijden: "Ik weet echt niet waarom"

  Kenny Elissonde is bezig aan zijn laatste weken bij Team INEOS.

  Team INEOS heeft in laatste instantie nog een wijziging doorgevoerd aan zijn Vuelta-selectie. David de la Cruz neemt de plaats in van Kenny Elissonde. Voor de Fransman is het een bittere pil: "Ik weet totaal niet waarom ik niet mag rijden", zegt hij bij Cyclingnews.

  Elissonde maakte zich op voor zijn eerste grote ronde van 2019, zijn derde in Britse loondienst. "Ik was in eerste instantie eerste reserve, maar kreeg toch een telefoontje dat ik de Vuelta zou rijden", klinkt het bij Cyclingnews.

   

  "Ik was gisteren een hele dag onderweg richting Spanje toen ik plots een telefoontje kreeg om 18.00u dat ik niet meer geselecteerd ben. Uiteindelijk is mijn plaats blijkbaar naar David de la Cruz gegaan, terwijl mijn team overal al had aangekondigd dat ik de Vuelta zou rijden."

   

  Naar een oorzaak is het gissen voor de 28-jarige Elissonde. "Ik weet echt niet waarom ik niet meer geselecteerd ben."

   

  Wellicht heeft zijn in de lucht hangende overgang naar Trek-Segafredo iets te maken met de niet-selectie van de Fransman. Elissonde wordt volgend seizoen meer dan waarschijnlijk ploegmaat van Jasper Stuyven en Edward Theuns. Het is enkel nog wachten op de officiële communicatie.

  De mededeling van Team INEOS op Twitter: