Giro-winnaar Carapaz mist de Vuelta na val in criterium

  Richard Carapaz.

  Richard Carapaz won dit jaar de Giro.

  Twee dagen voor de start van de Vuelta verliest Movistar een belangrijke kandidaat voor de eindzege. De 26-jarige Ecuadoraan Richard Carapaz, dit jaar winnaar van de Giro, viel afgelopen zondag en liep daarbij een kneuzing aan zijn rechterschouder op. Hij mist de Vuelta. 

  De deelname van Richard Carapaz aan de Ronde van Spanje stond al enkele dagen op losse schroeven. De Ecuadoraan kampt met een gekneusde rechterschouder en staat vol blauwe plekken na een val in het criterium van Etten-Leur (Ned) afgelopen zondag.

   

  Verder onderzoek moest uitwijzen of Carapaz kon aantreden in de Vuelta, die zaterdag begint met een ploegentijdrit over 13,4 kilometer.  Zijn ploeg Movistar laat weten dat Carapaz niet fit genoeg is. Hij wordt vervangen door José Joaquin Rojas.

   

  Richard Carapaz was een van de favorieten om de Ronde van Spanje te winnen. Eerder dit jaar was hij al de beste in de Ronde van Italië. 

  De mededeling van Movistar op Twitter: