"De rit is begonnen: we gaan eens kijken of het gezellig is in Enschede"

  De fans van Antwerp zijn op weg naar Enschede.

  De fans van Antwerp zijn op weg naar Enschede.

  Naar verwachting enkele honderden (misschien zelfs duizenden) fans van Antwerp maken vandaag de oversteek naar Enschede. Daar speelt RAFC vanavond zijn heenwedstrijd in de play-offs van de Europa League tegen AZ.

  De supporters van Antwerp zijn niet gewenst in Enschede en het stadion van Twente, waar AZ zijn heil moest zoeken door problemen met een dak in zijn eigen stadion.

   

  Maar de aanhangers van Antwerp zijn niet snel af te schrikken. Hoewel ze geen tickets konden kopen voor de match rijden ze vandaag toch massaal naar Enschede, waar ze in het centrum van de stad gaan verbroederen en de match op een of andere manier toch hopen te bekijken.

  Eens kijken of het "gezellig" is:

  Veel politie op de been

  De politie van Enschede laat niets aan het toeval over en is in staat van paraatheid gebracht voor de komst van het Antwerpse supporterslegioen.

   

  Er staan ME-busjes, arrestatieauto's en gewone politieauto's opgesteld. Er is extra mankracht ingeschakeld om de orde in de stad te handhaven.

   

  Omdat nogal wat lokale agenten met vakantie zijn, zijn manschappen opgetrommeld uit Amsterdam, Limburg en Noord-Nederland.

   

  Ter info: de politie is (nog?) niet prominent in het straatbeeld aanwezig. Onze reporter ter plaatse is zelf nog geen grote politiemacht tegengekomen.

  "Een armada aan agenten":

  Niet met de eigen auto

  Naar verluidt heeft een aantal Antwerp-supporters busjes in Nederland gehuurd om zo naar Enschede te rijden. Zo vallen de Belgen vooral niet op in hun eigen Belgische auto.

   

  Hoeveel fans van Antwerp zich vandaag naar Enschede begeven is uiteraard moeilijk te voorspellen, maar de stoutste voorspellingen lopen tot 4.000 en zelfs 5.000 mensen.

  Busje huren:

  Burgemeester wordt gestalkt

  Op het internet gaat het telefoonnummer rond van de burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen.

   

  De man wordt al urenlang overstelpt met telefoontjes van misnoegde Antwerp-fans die de burgemeester vragen waarom hij hen de toegang tot de match verboden heeft.