VIDEO: Ribéry krijgt warm welkom in Fiorentina en contract voor 2 jaar

  Romelu Lukaku maakte het ook al mee. De Italiaanse supporters heten grote namen uit binnen- en buitenland een vurig welkom. Zo ook Franck Ribéry. De 36-jarige Fransman kiest na 12 jaar Bayern voor een nieuw avontuur. Hij slaagde vandaag voor zijn medische testen bij Fiorentina en tekende een contract van 2 jaar.

  Ribéry kwam vanochtend aan op de luchthaven in Firenze met een privévliegtuigje, trots poserend in het shirt en met een sjaal van Fiorentina. "Welkom, legende!", tweette de Serie A-club.

   

  Maar de fotograaf van de club was er niet alleen: honderden supporters waren afgezakt naar de luchthaven om een glimp op te vangen van de 81-voudige international en hem toe te juichen.

   

  "Ik kijk ernaar uit om nog 2 jaar op een hoog niveau te voetballen", gaf Ribéry mee in redelijk vlot Italiaans. "Ik ben gelukkig. Ik heb een week met Fiorentina gepraat, maar ook met Luca Toni (zijn ex-ploegmaat bij Bayern, die ook voor Fiorentina speelde, red). Hij vertelde me dat Fiorentina een grote club is en de stad heel mooi."

   

  Daarop ging Ribéry zijn testen afleggen. Enkele uren later kwam de bevestiging van het getekende contract. Donderdag wordt hij voorgesteld.

   

  De creatieve winger besliste net als Arjen Robben om deze zomer afscheid te nemen van Bayern, waar hij 9 titels, 6 bekers en 1 Champions League won. Daarvoor droeg de Fransman onder meer het shirt van Metz, Galatasaray en Marseille. Bayern betaalde in 2007 30 miljoen aan l'OM, maar laat hem nu transfervrij vertrekken. Fiorentina eindigde vorig seizoen 16e in de Serie A.

  Ribéry komt aan voor medische testen

  En is geslaagd...