Pro League over transfersoaps: "Moeten waakzaam zijn, anders blijft het niet bij deze twee incidenten"

  Pro League-CEO Pierre François wil Union en KV Kortrijk, alsook STVV en Antwerp, verzoenen.

  Union en KV Kortrijk staan lijnrecht tegenover elkaar in een transfervete over Faïz Selemani. STVV stapt dan weer naar de rechtbank na het vertrek van Alexis De Sart naar Antwerp. De Pro League neemt geen standpunt in, maar is wel verontrust: "Dit probleem kan zich verspreiden als een olievlek."

  Gisteren verspreidde Union een boze brief over de manier waarop KV Kortrijk de Comorese spits wegplukte bij de Brusselaars. Selemani verbrak zijn contract bij Union omdat hij vond dat de 1B-club ernstige fouten had gemaakt. Enkele dagen later tekende hij een contract voor drie seizoenen bij Kortrijk. 

   

  Union betwist de dringende reden die Selemani aanhaalt en hekelt de rol van Kortrijk in de transfer. De Brusselaars stappen naar de FIFA, de KBVB en de Pro League. 

   

  Een reactie van de Pro League liet niet lang op zich wachten. "We hebben initiatief genomen om KV Kortrijk en Union om de tafel te brengen", stuurt CEO Pierre François aan op verzoening.

  De levensvatbaarheid van onze clubs is gebaseerd op ons transfersysteem. Tenzij we waakzaam zijn, blijft het niet bij deze twee incidenten.

  Pro League-CEO Pierre François

  "Selemani beroept zich op dringende redenen om zijn contract te verbreken. Ik begrijp heel goed dat de Brusselaars die betwisten. Maar de Pro League kan zich daar niet over uitspreken."

  Selemani maakte vorig seizoen het mooie weer bij 1B-club Union.

  "We denken dat het in beide gevallen mogelijk is om tot een vergelijk te komen"

  "We moeten vermijden dat het economische model waarop onze competitie gestoeld is in gevaar komt. De levensvatbaarheid van onze clubs is gebaseerd op ons transfersysteem. Tenzij we waakzaam zijn, blijft het niet bij deze twee incidenten. Dit probleem kan zich verspreiden als een olievlek", aldus François. 


  Hij wil ook de brokken tussen STVV en Antwerp lijmen. STVV verloor Alexis De Sart transfervrij aan de Great Old, omdat de optie in zijn contract niet op een correcte manier zou gelicht zijn.

   

  "We denken dat het in beide gevallen mogelijk is dat de clubs tot een vergelijk komen. Zolang ze een oplossing vinden die het economisch model van onze competitie niet ondermijnt, hoeft de Pro League niet tussen te komen", besluit Pierre François. 

  We denken dat het in beide gevallen mogelijk is dat de clubs tot een vergelijk komen. Zolang ze een oplossing vinden die het economisch model van onze competitie niet ondermijnt, hoeft de Pro League niet tussen te komen

  Pierre François

  Alexis De Sart werd door Antwerp weggeplukt bij STVV.