Boon vecht tegen de tranen: "Wie ons aan het pesten is, mag nu stoppen"

  Jill Boon druipt af na de nederlaag tegen Spanje.

  De Red Panthers hebben de kans laten liggen om door te stoten naar de halve finales op het EK in Antwerpen. In de laatste groepsmatch tegen Spanje volgde de anticlimax voor de Belgische hockeyvrouwen. "We hadden de ploeg om iets moois te doen op dit EK, maar dat is niet gelukt", klinkt het. 

  Jill Boon (32) zocht kort na het laatste fluitsignaal naar woorden. "Dit is enorm zuur, ook de manier waarop we verloren hebben. We geloofden erin en ik denk dat we de ploeg hadden om iets moois te doen op dit EK. Dat is niet gelukt en dat is ontzettend zuur."

   

  "We hebben in de eerste helft niet ons spel gespeeld, maar het was nog 0-0. En dan begrijpt niemand iets van dat tegendoelpunt. We trainen zo ontzettend hard en op zulke momenten zit het niet mee. Het is ook niet de eerste keer."

   

  "We verliezen niet door de scheidsrechter, want we hebben het onszelf moeilijk gemaakt. Maar we trainen 7 keer per week om hier te staan en dan maken we op zulke momenten grote fouten. De wil was er vandaag wel, maar we hebben het niet kunnen uitvoeren."

   

  De Panthers hebben de voorbije jaren al enkele forse ontgoochelingen opgestapeld. "Ik wil geen calimero zijn, maar wie ons aan het pesten is mag nu stoppen. We hebben genoeg gehad. Maar er komt nu een mooi jaar en de kwalificatie voor de Spelen is nog niet voorbij."

  Bekijk het doelpunt uit België-Spanje (0-1)

  Fobe: "We mogen het niet op de scheidsrechter steken"

  Aline Fobe was betrokken partij bij het enige doelpunt van de match. "Je voelt dan frustratie en het is moeilijk om dat los te laten in de rest van de wedstrijd. Daar moeten we mee leren omgaan. Al die kleine dingen hebben ons uit de match gehaald."

   

  "We groeiden in de match en we geloofden erin, zeker bij de rust. Maar het zat er niet in. We mogen het zeker niet op de scheidsrechter steken, we hebben het aan onszelf te wijten."

   

  "Spanje deed het heel goed. Wij hebben niet echt ons eigen spel durven te spelen en waren een beetje gestresseerd. Voor zulke matchen trainen we een heel jaar en dan mogen we dit niet laten zien."

  Bondscoach: "Geen mislukt EK, wel een pijnlijk EK"

  De speelsters toonden zich vooral ontevreden over het eigen geleverde spel en wilden niet te veel stilstaan bij het discutabele doelpunt. "Daar kan ik me wel in vinden", oordeelde bondscoach Niels Thijssen.

   

  "Het is pijnlijk om zo'n goal tegen te krijgen, maar in het grootste deel van de wedstrijd hebben we niet ons niveau gehaald. Dat is pijnlijk op een dag waar iedereen ervan uitgaat dat het wel lukt."

   

  "Of er een gebrek aan durf was? Misschien wel. Misschien waren de speelsters te veel bezig met het gegeven dat een gelijkspel genoeg was, maar we wilden puur voor de overwinning spelen. Dat is niet gelukt."

   

  Is dit nu een mislukt EK? "Neen, maar wel een pijnlijk EK. De finale was een droom, maar we wilden vooral in elke wedstrijd zo goed mogelijk zijn. Dat is vandaag niet gelukt. Dat de route naar Tokio minder gunstig wordt? Het zal nog altijd 11 tegen 11 zijn tegen een tegenstander die we moeten kloppen."

  Gerniers: "Veel meisjes liepen gestresseerd rond"

  Alix Gerniers was hard, maar correct in haar analyse. "We hebben de eerste helft volledig aan ons laten voorbijgaan. Het vertrouwen van de vorige matchen was plots weg. In de tweede helft hebben we iets meer karakter getoond en was het spel beter verdeeld, maar ik ben superteleurgesteld over ons spel."

   

  "Veel meisjes liepen gestresseerd rond of waren bang om een actie te maken. We hebben niet het spel gespeeld dat we moesten spelen en dat was het meest teleurstellend. En blijkbaar staan ook de scheidsrechters niet altijd aan onze kant. Maar daar moeten we niet op focussen. Het is vandaag alleen maar onze fout."