"Het was verschrikkelijk, maar nu moeten we het thuis afmaken"

  De spelers van Club Brugge feesten met de fans in Linz.

  De spelers van Club Brugge feesten met de fans in Linz.

  Club Brugge keert met een prima 0-1 vanuit Linz terug naar huis. Simon Mignolet, Ruud Vormer en Clinton Mata zeggen dat op de overwinning weinig tot niks af te dingen valt. "We moeten het nu thuis afmaken", klinkt het.

  Simon Mignolet hield de 0 in Oostenrijk, uiteraard zeer belangrijk in een Europese confrontatie. Ook al ging het niet zonder slag of stoot, de doelman hield stand.

   

  "We wisten dat Linz meteen hoge druk zou zetten. We zijn bij enkele gevaarlijke fases heel goed weggekomen", zegt Mignolet.

   

  "Daarna kregen we de penalty die Hans Vanaken goed omzette. Dat was natuurlijk belangrijk, want daardoor veranderde de wedstrijd en konden wij in ons spel komen."

   

  "Wij wisten als spelers al hoe goed Linz is en nu heeft iedereen het kunnen zien. Maar we hebben deze wedstrijd heel goed en matuur aangepakt. Het veld leende zich niet tot combinatievoetbal over de grond en dus zijn we ook niet in die val gelopen."

   

  "In de tweede helft kwam er ruimte in hun rug en op de counter. We hadden kansen om de 0-2 te maken. Dat is jammer genoeg niet gelukt, maar voor de wedstrijd had iedereen voor deze 0-1 getekend."

   

  "We staan er beter voor dan voor deze partij. Nu is het aan ons om in Jan Breydel dezelfde job te doen, zonder te denken dat we er al zijn, want we weten dat Linz een fysiek sterke ploeg is die er alles aan zal doen om deze scheve situatie nog recht te zetten."

   

  "De Oostenrijkers hebben in Brugge niks meer te verliezen. Dat maakt het des te gevaarlijker voor ons. Zij zullen denken: we hebben nog één kans en zullen er de beuk ingooien. Het is aan ons om onszelf niet meer in de problemen brengen."

  Vormer: "Verschrikkelijk"

  "0-1 is een mooie uitslag. We hadden het moeilijk in de eerste 5 minuten, maar als we het iets slimmer aangepakt hadden, hadden we er na de rust 0-2 van gemaakt", zegt de onverzettelijke Ruud Vormer.

   

  "Het was wel een verschrikkelijke wedstrijd, met constant die lange ballen en al die regen. Het is een stijl die ik nog maar heel weinig gezien heb van een tegenstander, en wij gingen dan nog een beetje met hen meedoen."

   

  "Maar goed: we gaan met 0-1 naar huis. Dit is een grote stap. Met de steun van onze fans thuis moeten we het volgende week proberen af te maken."

  Mata: "Een echte mannenmatch"

  "We moeten de voetjes op de grond houden, want er komt nog een match aan. Gelukkig is die thuis voor onze eigen supporters", weet rechtsachter Clinton Mata.

   

  "Je hebt gezien dat die van Linz kunnen duwen, wat ze vooral in het begin gedaan hebben. Maar wij hebben dat goed opgelost. Het was een echte mannenmatch."

   

  "We hebben geen goed voetbal gebracht, maar dat kan ook niet altijd. In deze omstandigheden was dat gewoon niet haalbaar. Trouwens: als we hier met 0-2 of 0-3 gewonnen hadden, had niemand iets kunnen zeggen."

  Nog een wist-je-datje: