Ahmed Said moet voor doelpunten zorgen bij Lokeren

  Said genoot een deel van zijn jeugdopleiding bij Inter.

  Sporting Lokeren neemt de Italiaans-Ghanese centrumspits Ahmed Said op huurbasis over van het Portugese Rio Ave. Said gaat op zoek naar meer speelminuten bij Lokeren, dat nog maar één keer kon scoren in de Proximus League. 

  Met 1 op 9 kende Lokeren een bleke start in de Proximus League. De ploeg van Glen De Boeck kon nog maar één keer scoren. Dat probleem moet Said nu mee helpen oplossen. 

   

  De 26-jarige Said begon zijn carrière bij de jeugd van Inter Milaan. In 2011 werd hij weggeplukt door Genoa, waar hij in 2013 zijn debuut bij de profs maakte. Na enkele tussenstops kwam hij in 2016 terecht bij Hajduk Split. Daar was hij goed voor 29 doelpunten en 18 assists in 89 wedstrijden. 

   

  Zijn prestaties leverden hem in januari een transfer op naar de Portugese club Rio Ave voor een bedrag van 1,5 miljoen euro. De linksvoetige spits kwam er echter weinig aan spelen toe. Bij Lokeren gaat hij op zoek naar meer speelminuten.