Ineos neemt ook Franse voetbalclub Nice over

  Bonfim Costa Dante

  Nice is de club van ex-Charleroi- en -Standard-verdediger Dante (m).

  Ineos heeft een nieuw team aan zijn portefeuille toegevoegd. Na de wielerploeg van Chris Froome en de Zwitserse voetbalclub Lausanne Sport is nu ook het Franse voetbalteam OGC Nice eigendom van de Britse chemiereus.

  De Britse miljardair Jim Ratcliffe, eigenaar van Ineos, aast al een tijd op OGC Nice. Zijn eerste bod in februari werd afgewezen. Na een nieuw bod enkele maanden later zijn de onderhandelingen in een stroomversnelling geraakt. Nu is de deal rond.

   

  Nice is de club van ex-Charleroi- en -Standard-verdediger Dante. Met 6 op 6 deelt de ploeg van trainer Patrick Vieira de leiding in de Ligue 1 met Lyon en Rennes.

  Jim Ratcliffe is een steenrijke Brit.

  Wielrennen, voetbal, lopen en zeilen

  Jim Ratcliffe sponsort met Ineos heel wat ploegen en atleten. De wielerploeg Team Ineos (ex-Team Sky) kent u. Daarnaast bezit Ineos de voetbalteams OGC Nice en de Zwitserse tweedeklasser Lausanne Sport.

   

  En dan zijn er ook de topatleten Eliud Kipchoge en Sir Ben Ainslie. De eerste kan op de steun van Ineos rekenen in zijn poging om een marathon onder de 2 uur te lopen. De tweede wordt gesponsord door het energieconcern voor de America's Cup zeilen. 

   

  Met zijn sponsoractiviteiten wil Ratcliffe naar eigen zeggen meer mensen aan het sporten krijgen. Volgens critici gebruikt de steenrijke Brit de sportwereld om het imago van Ineos op te poetsen en "groener" te maken.