Burgemeester Brussel: "Fans van Antwerp en AZ zijn welkom"

  " "

  Philippe Close, de burgemeester van Brussel.

  Terwijl de burgemeester van Enschede, Onno van Veldhuizen, gisteren aankondigde dat de fans van Antwerp niet welkom zijn voor het Europese duel tussen AZ en Antwerp, komt de Brusselse burgemeester met een tegenovergestelde boodschap. Antwerp speelt zijn Europese thuisduels in Brussel. "De fans van Antwerp én die van AZ zijn welkom." 

  Twente helpt AZ uit de nood, omdat het dak van het stadion van AZ deels ingestort is bij een storm onlangs. Volgens burgemeester Van Veldhuizen kan de veiligheid in Twente onvoldoende gewaarborgd worden en daardoor wil hij geen bezoekende fans toelaten. Antwerp reageerde verrast.

   

  Omdat het stadion van Antwerp nog niet voldoet aan de Europese voorwaarden, speelt Antwerp zijn Europese thuisduels in het Koning Boudewijnstadion. Pilsen ging er op 8 augustus met 1-0 onderuit. "De fans van Antwerp, maar ook die van AZ zullen natuurlijk moeten afzakken om hun team te steunen", verzekert de Brusselse burgervader. "De Stad Brussel zal ze met open armen ontvangen." De return is op 29 augustus.