Tiesj Benoot: "Ga nog mijn hele carrière zeges opdragen aan Bjorg"

  Tiesj Benoot

  Tiesj Benoot verovert meteen de leiderstrui in Denemarken.

  Twee weken na het overlijden van Bjorg Lambrecht heeft Tiesj Benoot zijn 2e profzege in zijn carrière geboekt. "Een ploegmaat begraven heeft een serieuze impact op je leven", reageert de 25-jarige renner van Lotto-Soudal. "Ik ben blij dat ik dat heb kunnen omzetten in positieve energie."

  Tiesj Benoot (Lotto-Soudal) is geen veelwinnaar. Na zijn demonstratie in de Strade Bianche vorig jaar boekte hij gisteren in Denemarken nog maar zijn tweede winst.


  "Het afgelopen jaar ben ik er enkele keren dichtbij geweest en nu valt alles een keer goed. Dat is wel mooi", reageert Benoot bij Sporza.

   

  "Zeker na de moeilijke weken na het overlijden van Bjorg (Lambrecht, red). Daarom draag ik mijn zege op aan hem. En dat ga ik nog mijn hele carrière doen, denk ik. Een ploegmaat begraven heeft een serieuze impact op je leven."

   

  "Ik heb enkele lastige dagen beleefd. Ik ben blij dat ik die heb kunnen omzetten in positieve energie. Net als mijn ploegmaats. Samen hebben we de koers hard gemaakt. Iedereen mag trots zijn."

  "Voluit in de tijdrit"

  Tiesj Benoot was in de opener van de Ronde van Denemarken zijn medevluchters te snel af. "Op anderhalve kilometer van de streep ben ik ervandoor gegaan. Ze keken met z'n allen naar Jasper (De Buyst, red) en dat speelde mij in de kaart. We hebben het goed uitgespeeld, want Jasper werd nog 2e."


  Straks begint Benoot als leider aan de 2e rit. "Ik ga er vol voor in de tijdrit en dan zien we vanavond wel. Als ik die goed doorkom, kan ik daarna in de lastige etappes wat tijd winnen. En dan zit de eindwinst er hier misschien wel in", denkt de renner van Lotto-Soudal.


  "Het is afwachten of Mikkel Bjerg niet te zwaar uitpakt tegen de klok. Hij is per slot van rekening wereldkampioen tijdrijden bij de beloften."

  VIDEO: Benoot is medevluchters te slim af in Denemarken

  "WK-kandidatuur kracht bijzetten"

  "Normaal gezien rijd ik volgende week in Plouay, daarna volgt de Ronde van Groot-Brittannië en dan hoop ik op een selectie voor het WK", gaat Tiesj Benoot voort.

   

  "Hier in Denemarken ben ik alvast goed begonnen om mijn kandidatuur kracht bij te zetten, want met België zouden we 2 competitieve ploegen aan de start kunnen brengen."


  "Ik ben goed uit de Tour gekomen. De sporen van mijn val zijn nog niet helemaal uitgewist, maar fysiek voel ik me wel oké. Dat is een goed teken voor het najaar."

  Greg Van Avermaet en Tiesj Benoot

  Maakt Tiesj Benoot (op de foto naast Greg Van Avermaet) eind september deel uit van Team Belgium op het WK in Engeland?

  "Had graag met Dumoulin grote ronde gewonnen"

  Volgend jaar stapt Benoot over naar Team Sunweb. Tom Dumoulin zal er dan niet meer koersen. "Ergens vind ik dat wel jammer", reageert Benoot. "Ik keek ernaar uit om met hem een grote ronde te winnen. Dat wilde ik een keer meemaken."

  Tiesj Benoot en Tom Dumoulin zullen geen duo vormen bij Sunweb.