Thorup voor thuisduel tegen Rijeka: "Clean sheet wordt cruciaal"

  " "

  AA Gent-coach Jess Thorup en -middenvelder Elisha Owusu.

  AA Gent neemt het morgen in de eigen Ghelamco Arena op tegen NK Rijeka uit Kroatië in de heenmatch van de barrages voor de Europa League. Coach Jess Thorup legt de focus op de 0 houden: "Want we scoren zelf altijd, dan moet Rijeka thuis al minstens 2 keer scoren."

  Na het dramatische slot van Play-off 1 verloor Gent zijn kansen op Europa, die het evenwel terugkreeg na de verrassende wending in de soap rond KV Mechelen. De ambitieuze club wil graag naar de groepsfase.

   

  "Het is voor iedereen duidelijk hoe belangrijk de match van morgen is", trapte Thorup een open deur in op de persconferentie daags ervoor. "Als je onze laatste 4 thuismatchen bekijkt, wonnen we 4 keer en maakten we 17 goals. De laatste 2 thuiswedstrijden hielden we ook de 0. Het team zit dan ook boordevol vertrouwen."

   

  "We weten dat het niet makkelijk zal worden tegen Rijeka, maar vertrouwen is cruciaal in voetbal. Het gaat elke wedstrijd beter en beter. Dit team heeft ook de ideale mix met veel jonge, hongerige spelers en ervaren mensen. Bovendien schiet iedereen goed met elkaar op. Dat is helemaal zoals ik het wil."

   

  "We gaan er vol voor om samen ons eerste doel te bereiken." Hoe wil hij dat doel bereiken? "Het wordt belangrijk om zelf de 0 te houden. Als we zelf scoren - zoals we altijd doen - moet Rijeka in eigen huis minstens 2 keer scoren."

   

  Thorup heeft Rijeka ook goed gescout: "We hebben respect voor de Kroaten. Rijeka is een topteam in Kroatië. Ze kunnen op verschillende manieren voetballen. Ze kunnen goed verdedigen, maar zijn ook offensief en technisch sterk. En ze kunnen dominant voetballen. Het is een team dat al enkele jaren samenspeelt. We zijn goed voorbereid en zullen aan 1 zeel moeten trekken om te winnen."

  "Blij met uitstel Antwerp-Gent"

  Thorup herhaalde nog eens hoe blij hij wel was dat het competitieduel van komend weekend tegen Antwerp uitgesteld werd om de Europees actieve clubs ter wille te zijn. "Simpel gezegd: zo kunnen we 2 keer zeker met het sterkste team spelen. We kunnen ons volledig focussen op die 2 wedstrijden en hoeven we ons geen zorgen te maken over een anders belangrijke match tegen Antwerp."

   

  "Drie wedstrijden per week spelen is voor mijn groep geen probleem, maar het wordt een probleem als je het weken aan een stuk moet doen. Dan verlies je langzaam een beetje kwaliteit, omdat de lichamen niet volledig kunnen herstellen."

   

  Iedereen is trouwens fit voor de partij van morgen, gaf de trainer nog mee: ""Nana Asare is opnieuw speelklaar en ook Dylan Bronn komt dicht bij de selectie. Hij is fit om een hele wedstrijd te spelen en zit bijna aan het niveau dat wij van hem verwachten."