Union vecht transfer Selemani aan: "Bom onder Belgisch voetbal"

  Selemani verbrak zijn contract bij Union eenzijdig en tekende later bij KV Kortrijk.

  1B-club Union betreurt de transfer van goudhaantje Faïz Selemani naar KV Kortrijk. De Brusselaars hebben bekendgemaakt de overgang te zullen aanvechten bij de KBVB en de FIFA, maar wijzen in een open brief ook op de gevolgen. "Mocht KV Kortrijk hiermee wegkomen, betekent dit een ongezien risico voor het Belgisch voetbal."

  Vorige week verbrak Selemani zijn contract bij Union wegens zijn verwijzing naar de B-kern en de weigering van de club om hem opnieuw met het eerste elftal mee te laten trainen. Dat werd door de speler ingeroepen als een ernstige fout. De 25-jarige Comorees verbrak eenzijdig zijn contract, trok naar KV Kortrijk en werd er gisteren voorgesteld.

   

  Union betwist de verklaring van Selemani, beschuldigt hem van het verzinnen van een blessure en verspreidde een open brief. "De club zal het bestaan van "een ernstige fout" betwisten voor de rechtbank, maar zij kan niet verhinderen dat de speler ondertussen "vrij" is. Een paar dagen later kondigt KV Kortrijk, zonder enige communicatie naar RUSG, de speler aan via haar website."

  Het werd duidelijk dat de zogenaamde ernstige fout door de speler en zijn entourage zelf gecreëerd werd om een transfer te realiseren zonder akkoord van de betrokken club.

  Union

  "De club is verbijsterd over deze gang van zaken. Niet enkel omdat een speler de wet van '78 misbruikt, maar eens te meer omdat een Belgische profclub mee dit scenario uitschrijft en zonder enige schaamte uitvoert", beklaagt Union zowel Selemani als KV Kortrijk. 

  "De bom die KV Kortrijk hier legt onder het transfersysteem is ongezien"

  Union hoopt dat de eenzijdige contractverbreking van Selemani geen negatief precedent is voor het Belgisch voetbal. "Mocht Kortrijk hiermee wegkomen, betekent dit een ongezien risico voor het Belgisch voetbal", vindt de club uit de hoofdstad.

   

  "Hun grootste inkomstenbron en gedane investeringen blijken plots van geen waarde meer, nu elke club een speler kan aanzetten om op basis van een fictieve reden zijn contract eenzijdig te verbreken."


  Volgens Union kan nu elke club een speler aanzetten om zijn contract eenzijdig te verbreken op basis van een fictieve reden. Een eventuele verbrekingsvergoeding zal de club achteraf immers met plezier betalen, aangezien deze veel lager ligt dan de transfervergoeding. 

  Bekijk de open brief van Union via onderstaande tweet:

  KV Kortrijk stelt Selemani voor: