Pidcock valt in slotkilometer, Zwitser Bissegger pakt de zege

  Stefan Bissegger en Kaden Groves

  Terwijl Stefan Bissegger zijn handen in de lucht gooit, registreert Kaden Groves de rit op zijn fietscomputer.

  In de Ronde van de Toekomst hebben de jonge renners een natte en  incidentrijke etappe achter de rug. De 20-jarige Zwitser Stefan Bissegger won, nadat Tom Pidcock de handdoek in de ring had moeten gooien.

  De 6e rit was een korte etappe - slechts 124 km lang - en op papier voer voor sprinters. Maar het slechte weer zorgde voor andere plannen bij enkele ploegen.

   

  Er werd volop aangevallen in het eerste wedstrijduur en een kopgroep van 24 scheidde zich af van de rest van het pak door waaiervorming. Twee landgenoten zaten mee op de trein: Mauri Vansevenant en Ilan Van Wilder. Verder ook Tom Pidcock, Tobias Foss en Stefan Bissegger.

   

  Leider Guglielmi was niet van de partij en verzeilde in een tweede groep, op één minuut. Ook andere favorieten hadden de goede ontsnapping gemist, de winnaar zat in de eerste groep.

   

  Vooraan waagde de Deen Morgen Hulgaard zijn kans in het slot, maar hij werd weer bijgebeend door de kopgroep die intussen was herleid tot zo'n 16 renners. Er zou gesprint worden om de zege.

   

  Die sprint werd voorbereid en toen Pidcock ten val kwam in de laatste kilometer was alvast één snelle man uitgeteld. De jonge en talentvolle Brit moest naar het ziekenhuis. Bissegger won het pleit en pakte zijn 6e zege van het seizoen, Van Wilder werd 6e, Vansevenant 11e. Giovanni Aleotti is de nieuwe leider in Frankrijk.

  Beelden van de regenachtige rit: