Ga naar de inhoud

Racisten geven Pogba de volle laag na penaltymisser, United neemt actie

 di 20 augustus 2019 11:28
Paul Pogba
Manchester United wil actie ondernemen tegen de racisten die Paul Pogba op de korrel namen.

Paul Pogba had de matchwinnaar kunnen worden tegen Wolverhampton, maar de middenvelder van Manchester United wrong zijn strafschop de nek om. Op de sociale media kreeg hij de volle laag, vaak met een racistische inslag. United wil actie ondernemen tegen de betrokkenen.

Tammy Abraham (Chelsea) en Yakou Meite (Reading) maakten eerder deze week ook al mee wat Paul Pogba nu krijgt te verduren. Ook zij misten een penalty en werden vervolgens op de sociale media het slachtoffer van racistische uitlatingen.

 

"De uitlatingen van deze individuen weerspiegelen niet de waarden van onze fantastische club. Het is dan ook bemoedigend om te zien hoe het merendeel van onze fans dit gedrag veroordeelt", laat Manchester United weten in een mededeling.

 

"We werken eraan om de betrokkenen te identificeren en de sterkst mogelijke actie te ondernemen tegen hen. We sporen socialemediabedrijven ook aan hiertegen op te treden."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Paul Pogba miste zijn strafschop tegen Wolverhampton