Wout Poels en Tao Geoghegan Hart leiden Team Ineos in Vuelta

  Wout Poels weet wat winnen is.

  Team Ineos heeft zijn achtkoppige selectie voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. De Britse topformatie start met Tao Geoghegan Hart en Wout Poels als kopmannen. 

  "We hebben een mooie mix van jeugd en ervaring in dit team. Tao krijgt een uitgelezen kans om te leren van Wout, met wie hij de selectie aanvoert. We hebben er vertrouwen in dat ze allebei hun stempel zullen drukken op deze Vuelta", zegt sportdirecteur Nicolas Portal. 

   

  De 24-jarige Geoghegan Hart debuteerde vorig seizoen met een 62e plaats in de Ronde van Spanje. Tijdens de afgelopen Giro moest hij opgeven. Met een 5e plaats in de eindstand van de Ronde van Polen kwam de jonge Brit weer boven water drijven. 

   

  De 31-jarige Wout Poels begint aan zijn 5e Vuelta. Bij zijn debuut in 2011 won de Nederlander meteen de bergrit op de Angliru. In 2017 eindigde hij bij zijn meest recente deelname op een 6e plaats in de eindstand. 

   

  De Brit Owain Doull debuteert in een grote ronde. Hij eindigde in Kuurne-Brussel-Kuurne nog 2e, na Bob Jungels. Ook ex-Vuelta-etappewinnaars Kenny Ellisonde (28) en Vasil Kirijenka (38) maken deel uit van de selectie, net als de Colombiaan Sebastian Henao (26), de Italiaan Salvatore Puccio (29) en de Brit Ian Stannard (32).