"Lamkel Zé is fantastisch, maar moet die "showkes" achterwege laten"

  Lamkel Zé (r) is een voetballer met een handleiding.

  Lamkel Zé (r) is een voetballer met een handleiding.

  Didier Lamkel Zé is een lust voor het oog. De 22-jarige Kameroener versierde zondag pas zijn eerste basisplaats dit seizoen na een akkefietje over centen, maar gaf meteen zijn visitekaartje af. 

  Lamkel Zé miste de start van het seizoen door een hooglopende ruzie met het bestuur van Antwerp. Zé wilde na een sterk seizoen bij stamnummer 1 financiële boter bij de vis, maar dat hadden de Antwerpse bestuurders niet zo begrepen.

   

  Zé daagde niet op tijdens de eerste trainingen en haalde zich de woede op de hals van trainer Laszlo Bölöni, die Zé naar de B-kern stuurde. Daar moest de Kameroener zich in de schaduw gaan bezinnen over zijn daden en aan zijn fysieke achterstand werken.

   

  Zondag stond Zé voor het eerst in de basis bij de eerste ploeg, in het duel met STVV. Hij leverde een goeie prestatie af. Arnar Vidarsson koos de prestatie en enkele fratsen van Lamkel Zé als zijn "moment van de week" in Extra Time.

  "Fantastische spelers, maar soms gaat het licht uit"

  "Lamkel Zé is een fantastische voetballer en heeft een ongelofelijk mooi profiel voor een flankaanvaller", zegt Vidarsson.


  "Hij is sterk met links én rechts en heeft een groot loopvermogen. Een beweging achter zijn steunbeen, een lobje, hij doet ook zijn verdedigende werk... Hij is een droom voor een trainer." 

   

  "Als hij wil, kan hij eigenlijk alles. Maar: soms gaat het licht uit. Dan geeft hij een no-look-pass wanneer er niemand in de buurt is en geeft hij nog een ander showtje terwijl het helemaal niet nodig is."

   

  "Ik ben een grote fan van Zé, maar hij moet leren zijn focus te houden en rendement te halen. Ik weet dat de mensen dat graag zien, maar die "showkes" moet hij laten."


  "Antwerp wil hem scholen, want die focus en regelmaat zijn altijd zijn zwaktes geweest. Hij moet volwassen worden."

  Eigenlijk kan Zé alles en is hij een droom voor een trainer.

  Extra Time-analist Arnar Vidarsson

  Verheyen: "Bölöni lacht er niet mee"

  "Ik vind hem ook een heel goeie speler", zegt Gert Verheyen. "Alleen denk ik niet dat het makkelijk is om trainer van Zé te zijn."

   

  "Maar Laszlo Bölöni lacht er niet mee. Ik vind dat ze dat bij Antwerp goed aangepakt hebben."

   

  "Zé is bij zijn comeback uitgefloten door zijn eigen supporters na wat hij allemaal uitgestoken had... En dan begint hij direct met deze acties, dat is toch straf."

  De Extra Time-analisten over Lamkel Zé: