Antwerp plaatst groot scherm voor Europese match tegen AZ

  supporters Antwerp

  Antwerp biedt donderdag plaats aan 6.000 kijkers.

  Antwerp heeft een oplossing gevonden om zijn supporters donderdag toch Europees voetbal aan te bieden. De club biedt de match tegen AZ aan op een groot scherm.

  Donderdag gaat Antwerp aan de slag in de laatste voorronde van de Europa League. Dat moeten ze wel zonder supporters doen in Nederland tegen AZ. Daarom plaatst de club nu een groot scherm in het Bosuilstadion.

   

  Er zullen 6.000 supporters toegelaten worden in het stadion. Om organisatorische redenen zal een toegangsprijs van 5 euro gevraagd worden.

   

  De terugmatch volgende week vindt plaats in het Koning Boudewijnstadion. Daar zijn, net als tegen Viktoria Pilsen, 25.000 supporters welkom.

  "AZ wilde wel uitsupporters"

  Antwerp benadrukt verrast te zijn met de beslissing uit Nederland. "Er is tot op heden weinig tot geen bijkomende informatie meegedeeld door de Gemeente Enschede over de "dreigende openbare ordeverstoring"", aldus stamnummer 1.

   

  "Uit contact met AZ blijkt dat de snelle communicatie van de gemeente Enschede ook hun in snelheid heeft genomen, waardoor Antwerp niet zelf haar supporters heeft kunnen informeren."

   

  "In een open en eerlijk gesprek is duidelijk geworden dat de club AZ, net als ons, vragende partij was om alles op de meest sportieve manier te laten verlopen. Met uitsupporters, zoals een wedstrijd hoort te zijn."