Duckhee Lee wint als eerste dove tennisser een match op de ATP Tour

  Duckhee Lee

  De 21-jarige Duckhee Lee is de nummer 212 van de wereld.

  Met zijn zege tegen Henri Laaksonen heeft de Koreaan Duckhee Lee een beetje tennisgeschiedenis geschreven. Hij is de eerste dove tennisser die een match weet te winnen op de ATP Tour.

  Belgische tennisliefhebbers kunnen Duckhee Lee misschien nog kennen van zijn wedstrijd tegen Ruben Bemelmans in de kwalificaties van de Australian Open 2018. Zijn eerste wedstrijd op de hoofdtabel van de ATP Tour, in Winston Salem tegen Henri Laaksonen, wist hij meteen te winnen.

   

  Lee werd doof geboren, maar liet zijn handicap niet in de weg staan van een tenniscarrière. "Mijn boodschap voor alle slechthorenden is dan ook om de moed nooit op te geven. Als we de juiste middelen krijgen, kunnen we alles aan", zegt hij.

   

  Toch is het allesbehalve een evidentie voor de 21-jarige Lee om mee te draaien op het profcircuit. Hij hoort niet alleen de bal niet, maar ook voor de beslissingen van de refs moet hij afgaan op handbewegingen. Bovendien heeft hij nooit gebarentaal geleerd. Hij kan liplezen, maar dan enkel in het Koreaans, wat de communicatie met zijn collega's er niet makkelijker op maakt.

   

  In de volgende ronde in Winston Salem neemt Lee het op tegen de Pool Hurkacz, het 3e reekshoofd.

  Winston-Salem Open

  Lee Duckhee 
  set
  Henri Laaksonen (134)
  7
  7
  1
  6
  4
  6
  2
  1

  Lee bedankt de fans (in het Koreaans) voor de steun na zijn 1e zege

  Het bijzondere verhaal van Duckhee Lee