Geen Olympische Spelen voor Belgische dressuurploeg

  Laurence Roos

  Amazone Laurence Roos redt de Belgische eer met Fil Rouge.

  De Belgische dressuurploeg is er niet in geslaagd om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Tokio. Laurence Roos was de enige die op niveau acteerde op het Europees kampioenschap in Rotterdam.

  Na een matig begin gisteren van Simon Missiaen en Fanny Verliefden moesten Isabel Cool en Laurence Roos vandaag extra uit hun pijp komen. Dat lukte maar half. Isabel Cool werd 's ochtends uitgebeld. Haar paard Aranco V ging door angst ten onder.

   

  Roos deed wel wat van haar verwacht werd. Zij rondde als enige Belgische de kaap van 70% (70,466%) en eindigde daarmee individueel als 29e. De beste 30 stoten door naar de Grand Prix Special op donderdag. De Belgische kampioene kon met Fil Rouge helaas niet voorkomen dat België niet naar de Olympische Spelen mag.

   

  "Ik miste mijn start waardoor mijn eindresultaat iets onder mijn persoonlijke verwachtingen is gebleven", reageerde Roos achteraf, "maar voorts liep Fil Rouge zonder fouten en dat stemt mij hoopvol voor de toekomst. Dankzij mental coaching kan ik mijn zenuwen onder controle houden waardoor mijn paard ook rustig blijft."

   

  Missiaen bleef met Charlie op 67,314% steken. Verliefden kreeg met Indoctro van de Steenblok 68,137% achter haar naam. België strandde zo op de 14e plaats met een totaal van 205.917%, ver weg van de beoogde kwalificatie voor Tokio 2020.

  Duitse equipe oppermachtig

  De Europese titel ging zoals verwacht naar Duitsland. De equipe van onze oosterburen scoorde met 244,969% bijna 15% beter dan Nederland (230,140%). Zweden kaapte het brons weg (229,923%).

   

  Kijk hieronder naar de elegante voorstelling van Duitsland: