Deceuninck-Quick Step trekt met Gilbert, Declercq en Stybar naar Vuelta

  Deceuninck-Quick Step neemt 2 Belgen mee naar de laatste grote ronde van het jaar. Philippe Gilbert probeert in Spanje zijn WK-vorm aan te scherpen en gaat er op zoek naar een 6e individuele ritzege.

  Vorig jaar leverde Quick-Step met Enric Mas de nummer 2 van het eindklassement, maar met de Tour de France in de benen past de Spanjaard dit jaar voor de Vuelta.

   

  Deceuninck-Quick Step trekt zo zonder uitgesproken klassementsrenner naar Spanje, al mag de beloftevolle James Knox zijn ontgoocheling van de Giro (waar hij opgaf) doorspoelen met een knalprestatie in de Vuelta.

   

  Voor de rest teert de ploeg vooral op sprinter Fabio Jakobsen, aangevuld met vrijbuiters als Zdenek Stybar, Remi Cavagna en Philippe Gilbert.

   

  Voor Gilbert is het zijn 9e deelname aan de Ronde van Spanje. Hij wist er al 5 etappes te winnen. Met Tim Declercq krijgt hij 1 landgenoot in steun.

  "Mix van jong talent en ervaren renners"

  "We hebben een goede mix van jong talent en ervaren renners", legt ploegleider Wilfried Peeters uit. "Ons doel is ritzeges. Jakobsen maakt zijn debuut in een grote ronde en we hopen dat hij met de hulp van Richeze zijn kans kan gaan in de sprints."

   

  "Knox mag het dag per dag bekijken en zich in de bergen laten opmerken, terwijl Cavagna dit jaar ook al veel goeds heeft laten zien. Declercq is het werkpaard in het peloton, en Capecchi kan onze youngsters bijstaan. Stybar en Gilbert tot slot weten uiteraard als geen ander hoe een rit te winnen."