Charleroi gaat nu toch akkoord met uitstel van Charleroi-Club Brugge

  De spelers van Charleroi zullen komend weekend niet juichen.

  De spelers van Charleroi zullen komend weekend niet juichen.

  0 / 0

  De soep wordt (meestal) niet zo heet gegeten als ze wordt opgediend en dus gaat de competitiewedstrijd tussen Charleroi en Club Brugge van komende zaterdag definitief niet door.

  De Pro League had gisteren aangekondigd dat de partijen Charleroi-Club Brugge (zaterdag) en Antwerp-AA Gent (zondag) uitgesteld worden.

   

  Zo krijgen de spelers van Club, Antwerp en Gent meer rust tussen hun belangrijke Europese wedstrijden in.

   

  Charleroi was niet gelukkig met het uitstel. Enkele bestuurders spraken van een "unilaterale" beslissing, waarbij geen rekening gehouden werd met de mening van Charleroi.

   

  Er werd gedreigd met een klacht, maar zo ver komt het niet. Charleroi heeft vanmiddag immers aangekondigd zich neer te leggen bij het uitstel, maar niet zonder nog eens uitgebreid uit te leggen waarom het tegen deze beslissing gekant is.

  Charleroi plooit, maar vraagt wel om meer helderheid in de toekomst

  Charleroi wijst in zijn persbericht op "enkele onaangename zaken" die deze beslissing met zich meebrengt:

   

  • De competitie loopt niet meer gelijk

   

  • Er is nog geen enkel serieus voorstel gedaan voor een nieuwe datum, terwijl de kalender nu al overvol is
   
  • Het huidige reglement verbiedt om deze uitgestelde match te spelen met eventueel nieuwe spelers, maar anderzijds kun je als club in tussentijd zelf wel spelers kwijt spelen

   

  • Dit zou een uitzonderingsmaatregel moeten blijven en niet een nieuwe norm. Er wordt trouwens nu ook al rekening gehouden dat de clubs die Europees spelen voldoende rust krijgen

   

  Charleroi verwijt de Pro League en de voetbalbond (waarvan Charleroi-directeur Bayat trouwens zelf voorzitter is) ook nog een gebrek aan helderheid en respect voor het reglement. "We wenden ons wel tot de Pro League om professioneel te handelen op basis van deze beslissing, zodat ze het reglement kunnen aanpassen en sommige clubs in de toekomst niet meer de dupe zullen zijn."

  "Tweet van Charleroi":