Toptalent Anisimova past voor US Open na plotse dood coachende vader

  Anisimova

  Konstantin zat begin augustus nog naast zijn dochter op de baan in San José.

  Amanda Anisimova, halvefinaliste op Roland Garros, zal volgende week niet deelnemen aan de US Open. De 17-jarige Amerikaanse heeft zich teruggetrokken omdat haar vader Konstantin, tevens haar coach, onverwacht is overleden.

  2 jaar geleden won Amanda Anisimova de US Open bij de junioren, dit jaar brak ze helemaal door bij de senioren. Op haar 17e bereikte ze de halve finales op Roland Garros, onder meer door titelverdedigster Halep te verslaan. Momenteel staat ze 24e op de ranking.

   

  Maar op de US Open zal Anisimova niet te bewonderen zijn. Het Amerikaanse talent is begrijpelijkerwijze helemaal aangedaan door de plotse dood van haar vader Konstantin, die al haar hele leven ook haar tenniscoach is. Het is niet bekend waaraan Konstantin Anisimova is overleden. Hij was in ieder geval niet ziek, maar werd alleen dood aangetroffen, mogelijk bezweken door een hartaanval.

   

  Konstantin Anisimova verhuisde in 1998 met zijn vrouw Olga van Rusland naar de Verenigde Staten. 3 jaar later werd hun dochter Amanda geboren.

  Anisimova in actie op Roland Garros