"Kompany is de beste speler, maar zeker niet de beste trainer"

  "Je kunt als speler onmogelijk alles gezien hebben."

  De analisten van Extra Time konden maandagavond niet voorbij aan de 2 op 12 van Anderlecht. Vincent Kompany trok na het 4-2-verlies in Kortrijk deemoedig het boetekleed aan. Arnar Vidarsson stelt zich daar vragen bij.

  "Ik vind één ding heel belangrijk in dit nieuwe Anderlecht-verhaal met Vincent Kompany: als je een trainer-speler bent, dan moet je de beste speler zijn", zegt Arnar Vidarsson.

   

  "Vincent Kompany is tot de match tegen Kortrijk ook de beste van de ploeg geweest."

   

  "Het probleem begint echter als je niet meer de beste speler bent. Tegen KV Kortrijk maakte hij al enkele kleine foutjes. Wat gebeurt er dan? En wat gebeurt er als dit een paar keer gebeurt?"

   

  "Daar maak ik me een klein beetje zorgen over, want ik zeg het: hij is de beste speler in België, maar hij is zeker niet de beste trainer."

  "Je kunt onmogelijk alles gezien hebben"

  "Als je voetbalt, ben je voor een groot stuk met je eigen wedstrijd bezig. Dat is zo", pikt Gert Verheyen in.

   

  "Nu, Kompany heeft dat altijd wel gedaan als speler, die multi-tasking."

   

  "Maar er is nog een verschil tussen je verdediging coachen en zeggen hoe je links- en rechtsbuiten moeten staan. Staan die goed, doen die tactisch alles goed? Ik zou dat niet kunnen als verdediger, want je bent met jezelf bezig."

   

  Vidarsson: "Je kunt onmogelijk alles gezien hebben. Mensen zijn geen computers."

  "Anderlecht faalde in focus en agressie"

  Anderlecht leed in Kortrijk een 4-2-nederlaag. Bij een 0-1-stand aan de rust leek er voor de Brusselaars nochtans geen vuiltje aan de lucht.

   

  Gert Verheyen: "Anderlecht begon goed aan de wedstrijd. Op de eerste helft was niks aan te merken, met bijvoorbeeld een goeie Michel Vlap. De spelers van Anderlecht doken in de rug van die van Kortrijk."

   

  "Anderlecht heeft het daarna echter laten afweten op focus en agressie. Ze hadden ook niet verwacht dat Kortrijk in de tweede helft nog tot die terugkeer in staat was."

   

  "Kortrijk scoorde twee keer uit een inworp en twee keer uit een uittrap van hun keeper. Dan zou je denken: de organisatie bij Anderlecht staat er, maar dat was niet het geval. Ze gingen niet in duel, ze kwamen te laat, het was een aaneenschakeling van fouten. Het ging voor Kortrijk veel te gemakkelijk."