Bayern stelt Coutinho voor: "Onmiddellijke versterking van wereldklasse"

  Sportief directeur Salihamidzic: "Coutinho is een speler van wereldklasse die in aanvallend opzicht verschillende posities aankan."

  Barcelona en Bayern hebben de transfer van Philippe Coutinho van Spanje naar Duitsland bevestigd. De Braziliaan wordt voor één seizoen gehuurd door de Beierse club voor een bedrag van 8,5 miljoen euro. Bayern bezit de optie om Coutinho na het seizoen definitief over te nemen voor 120 miljoen euro.

  Voor de 27-jarige Philippe Coutinho komt er (voorlopig) een einde aan zijn avontuur in Barcelona. De Braziliaan werd in januari 2018 met grote trom binnengehaald, nadat Barcelona hem had weggeplukt bij Liverpool voor 120 miljoen euro. Als Bayern dat bedrag over een jaar dus betaalt aan Barcelona, is de aanvallende middenvelder ook definitief een speler van de Duitse grootmacht. 

   

  "Deze overgang betekent een nieuwe uitdaging voor mij in een nieuw land en bij één van de beste clubs van Europa", verklaart Coutinho. "Ik kijk er enorm naar uit. Net als Bayern heb ik grote ambities. Ik ben ervan overtuigd dat ik samen met mijn ploegmakkers onze doelen zal kunnen verwezenlijken."

   

  Sportief directeur Salihamidzic was in zijn nopjes: "Philippe maakte tijdens onze onderhandelingen duidelijk dat hij heel graag naar onze club wilde komen. Het is een speler van wereldklasse die in aanvallend opzicht verschillende posities aankan."

   

  Coutinho speelde 75 officiële duels voor de Catalanen, waarin hij 21 keer scoorde en 11 assists gaf. Toch kon hij zich nooit opwerpen tot een onbetwiste titularis. Coutinho pakte met Barcelona twee Spaanse titels, één Copa del Rey en één Spaanse Supercup. 

  Uli Hoeness stopt als voorzitter van Bayern

  Bayern had nog nieuws vandaag. Na 40 jaar voorzitterschap kondigde Uli Hoeness aan dat hij het voor bekeken houdt als voorzitter van de Rekordmeister. De 67-jarige Hoeness is al sinds 1970 actief bij Bayern: van 1970 tot 1979 als speler, vervolgens 30 jaar als manager en sinds 2009 als voorzitter. Onder zijn bewind werd Bayern 21 keer landskampioen, won het 12 keer de Duitse beker en 2 keer de Champions League.