Bayat hekelt "unilaterale beslissing" van de Pro League: "Er wordt niet naar ons geluisterd"

  Mehdi Bayat.

  Als het van de Pro League afhangt, wordt de wedstrijd tussen Charleroi en Club Brugge van komend weekend uitgesteld. Mehdi Bayat, sterke man van Charleroi, begrijpt de motivatie van de Pro League, maar is niet te spreken over de manier waarop het nieuws zijn club bereikte.

  "Er is een communicatieprobleem"

  Meteen na de 3-1-nederlaag op het veld van Zulte Waregem reageerde Mehdi Bayat op het nieuws dat de wedstrijd van zijn club tegen Club Brugge wordt uitgesteld om Club meer rust te gunnen voor de belangrijke Europese wedstrijd tegen LASK Linz. "Op dit moment weet ik niet of we zaterdag zullen spelen", aldus Bayat, die ook voorzitter is van de Belgische voetbalbond.

   

  "Er is een echt communicatieprobleem. Iedereen bij Charleroi gaat ermee akkoord dat we de clubs die Europees spelen moeten beschermen, maar we begrijpen niet hoe deze beslissing tot stand is gekomen."

   

  "Toen ze ons de vraag hebben gesteld, gingen we niet helemaal akkoord. Het is voor onze club moeilijk om een datum te vinden om de wedstrijd in te plannen. De Pro League communiceert daarna dat dat wel het geval is, maar dat klopt niet."

  We begrijpen niet hoe deze beslissing tot stand is gekomen.

  Mehdi Bayat

  "De timing is niet heel leuk"

  "Het is een unilaterale beslissing van de Pro League, die bovendien niet heel elegant is", gaat Bayat voort. "Meer kan ik op dit moment ook niet zeggen. Ik vind dat er een akkoord moet zijn tussen de twee betrokken clubs. Er wordt ons om een gunst gevraagd, zo zie ik het toch. Wij zijn als club ook totaal niet betrokken."


  "Antwerp en AA Gent hebben het geluk dat ze toevallig tegen elkaar spelen komend weekend. Het is dan ook hun recht om te vragen hun onderlinge wedstrijd te verplaatsen. Wij worden nu gestraft. Ik vind dat er op zijn minst naar ons moet geluisterd worden om de juiste datum te vinden."


  "Ook de timing is niet heel leuk. Een paar uur voor de wedstrijd tegen Zulte Waregem krijgen we dit nieuws te horen. Dat was niet goed voor de concentratie van mijn team. Ik zeg niet dat we daardoor verloren hebben, maar het is niet heel elegant van de Pro League."

  Antwerp en AA Gent hebben het geluk dat ze toevallig tegen elkaar spelen komend weekend.

  Mehdi Bayat