Van Hooydonck debuteert in grote ronde: "Voel dat ik momenteel goed klim"

  Van Hooydonck is één van de zes debutanten in de Vuelta-selectie van Team CCC.

  Team CCC heeft zijn selectie voor de Ronde van Spanje bekendgemaakt. De Poolse wielerformatie rekent vanaf zaterdag op onze landgenoot Nathan Van Hooydonck, die voor de eerste keer mag proeven van een grote ronde. 

  "Ik weet niet goed wat ik mag verwachten van mijn eerste grote ronde", opent de 23-jarige Van Hooydonck ietwat voorzichtig op de teamwebsite van CCC. "Ik wil natuurlijk zo goed mogelijk presteren in de openingsploegentijdrit. Ik heb op dit onderdeel hard gewerkt met mijn persoonlijke trainer en met CCC's performance manager Marco Pinotti. Verderop in de Vuelta wil ik het team vertegenwoordigen in ontsnappingen. Ik wil zien hoever ik daarin geraak."

   

  De neef van tweevoudig Ronde van Vlaanderen-winnaar Edwig Van Hooydonck rekent op zijn goede vorm. "Ik heb een tijdje op hoogte getraind en voel dat ik -voor een klassiek type- momenteel goed klim. Ik ben ook op trainingskamp in Luxemburg geweest en heb daar intensief getraind op zowel mijn weg- als tijdritfiets. Ik kijk ernaar uit om me de komende drie weken te testen. 

   

  Naast van Hooydonck selecteerde Team CCC nog 5 andere debutanten: Will Barta, Pawel Bernas, Victor de la Parte, Jonas Koch en Szymon Sajnok. De onervaren selectie wordt bijgestaan door ouderdomsdekens Francisco Ventoso en Patrick Bevin.