Movistar met 2 ex-winnaars en Giro-winnaar Carapaz naar de Vuelta

  Nairo Quintana en Alejandro Valverde.

  Movistar heeft voor de Vuelta een sterk achttal op papier gezet. De Spaanse formatie heeft met Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Richard Carapaz drie ijzers in het vuur.

  Movistar neemt dit seizoen voor het 40e jaar op een rij deel aan de Ronde van Spanje. Wereldkampioen Alejandro Valverde, die de Vuelta won in 2009, is er op zijn 39e voor de 12e keer bij. Hij won in het verleden al 11 ritten.

   

  Valverde krijgt in de selectie het gezelschap van de Colombiaan Nairo Quintana, de eindwinnaar van 2016, en de Ecuadoriaan Richard Carapaz, die dit seizoen (onverwacht) de Giro won in mei. Daar blijft het niet bij: ook de Spanjaard Marc Soler, vorig seizoen de winnaar van Parijs-Nice, is erbij.

   

  De Vuelta begint volgende zaterdag 24/08 met een ploegentijdrit in Torrevieja. Vorig seizoen won de Brit Simon Yates de Ronde van Spanje, hij verdedigt zijn titel niet.

  De 8 namen op een rij: