Gilbert keert terug naar Lotto-Soudal en tekent voor 3 jaar

  Gilbert kiest voor een nieuwe werkgever.

  Philippe Gilbert (37) denkt nog lang niet aan zijn pensioen. Gilbert verlaat Deceuninck-Quick Step voor Lotto-Soudal. Hij tekende een contract voor 3 jaar. "Ik wil de ploeg proberen naar een hoger niveau te tillen, door zelf te presteren, maar ook door de andere renners beter te maken."

  "Ik wilde sowieso nog koersen"

  Philippe Gilbert droeg tussen 2009 en 2011 3 seizoenen het shirt van de Lotto-ploeg. Na passages bij BMC en de ploeg van Patrick  Lefevere keert hij nu terug naar de formatie waarbij hij talrijke zeges boekte.

   

  "Ik wilde sowieso nog koersen. Toen ik wist dat ik bij mijn huidige ploeg slechts voor één jaar kon bijtekenen, was het voor mij duidelijk dat ik wilde veranderen. De interesse en het project van Lotto Soudal was het duidelijkst. Ik ken uiteraard het huis, veel renners en stafleden zijn mij niet onbekend, ik ken de spirit en zal opnieuw deel uitmaken van een Belgisch project", argumenteert Gilbert zijn keuze.

   

  "Ik ben heel blij dat we vrij snel een akkoord gevonden hebben. John Lelangue ken ik van mijn periode bij BMC als iemand die organisatie en discipline hoog in het vaandel draagt en met Marc Sergeant als sportief manager heb ik mijn eerste grote successen geboekt."

   

  "Mijn doelstellingen liggen in eerste instantie bij de eendagskoersen en de grote klassiekers. Lotto Soudal wordt sterker en sterker. We moeten proberen te vechten tegen de absolute topploegen. Niet door op voorhand grote ambities uit te spreken, maar door resultaten te behalen."

  Gilbert wint als Belgisch kampioen voor Omega Pharma-Lotto in de Tour.

  "Discipline en plezier zijn de factoren om zo lang prof te blijven"

  "Ik heb de voorbije jaren de ploeg van buitenaf bekeken en ik denk dat ze misschien een gebrek aan een leidersfiguur hadden in die koersen", vervolgt Gilbert. "Ik wil de ploeg proberen naar een hoger niveau te tillen, door zelf te presteren, maar ook door de andere renners beter te maken."

   

  "Het doet me evenzeer plezier als zij zich belangrijk kunnen tonen of kunnen winnen. Een aantal jongens ken ik van bij de nationale ploeg, anderen zoals Tim Wellens en Caleb Ewan wonen in de buurt, Maxime Monfort en ik zijn generatiegenoten en tegen anderen koers ik al ettelijke jaren.”

   

  “Discipline en plezier zijn de sleutelfactoren om zo lang profwielrenner te blijven. Ik vertrek nog steeds op hetzelfde uur op training, ik doe wat ik moet doen, sla geen trainingen over,…"


  "Dat en een sterk lichaam helpen om op hoog niveau actief te blijven. In de Vuelta, het wereldkampioenschap en de Ronde van Lombardije wil ik mijn periode bij Deceuninck–Quick Step zo goed mogelijk afsluiten, liefst met nog een overwinning.”

  Gilbert klopt de broers Schleck in Luik-Bastenaken-Luik.

  Sergeant: "Hij is nog steeds een doorzetter: dat is zijn geheim"

  • Marc Sergeant (sportief manager): "Hij heeft bij ons de basis gelegd van de renner die hij geworden is, een verdienste die vooral hem toe komt. Daarna heeft hij zijn carrière en palmares verder uitgebouwd. Hij heeft ondertussen zoveel ervaring en heeft op één na alle monumenten gewonnen. Die kennis kan hij doorgeven aan de huidige ploeg, die hongerig is naar nieuw succes. Zijn leeftijd is een relatief begrip, je bent zo oud of fit als je je voelt. Hij heeft nog steeds een grote bewijsdrang en is een doorzetter, dat is zijn geheim. Qua programma is het altijd een renner geweest die van februari tot oktober  actief was. Bepaalde Vlaamse en Waalse klassiekers zijn perfect combineerbaar, om zelf een bepalende rol te spelen of om zijn ervaring door te geven en de ploeg sterker te maken."
  • John Lelangue (algemeen manager): "Er zijn heel wat redenen te bedenken waarom Philippe Gilbert een belangrijke transfer is voor ons. Ten eerste is hij een heel complete leider, door zijn palmares, door de evolutie die hij gemaakt heeft gedurende zijn carrière en door zijn persoonlijkheid. Daarom wilden we hem er heel graag bij om het DNA van de ploeg in de eendagswedstrijden duidelijker in de verf te zetten. Van alle actieve renners heeft hij het grootste palmares op vlak van eendagswedstrijden; hij weet wat er nodig is om te winnen. Ik heb met Philippe gewerkt bij BMC en heb hem daar leren kennen als een charismatische maar menselijke leider van de groep en motivator voor de jongeren. Hij geeft heel veel raad aan zijn ploegmaats en probeert hen op sleeptouw te nemen. En zijn offensieve ingesteldheid is uiteraard ook een belangrijke factor."