Voorzitter RSCA-supportersclub: "Eind september mogen de eerste conclusies getrokken worden"

  Frank Eeckhout: "Kompany hoeft niet altijd alles op zich te nemen."

  Met 2 op 12 kent Anderlecht een dramatische competitiestart. De verwachtingen voor het nieuwe project rond speler-manager Vincent Kompany waren torenhoog, maar zaterdag kregen de fans in Kortrijk na het 4-2-verlies opnieuw een klap te verwerken. Frank Eeckhout, lid van de Fanboard, gelooft nog steeds in het project.

  "Je kan niet verwachten dat alles in 1, 2, 3 op poten staat. Het voetbal is veel beter dan vorig seizoen, alleen vallen de resultaten tegen. We hebben een aantal dramatische jaren gekend qua voetbal, maar dat is nu toch al beter. Ik en een groot deel van de supporters zijn ervan overtuigd dat de resultaten ook zullen volgen", zegt Frank Eeckhout in De ochtend op Radio 1. Eeckhout is voorzitter van een supportersclub en lid van Fanboard, het orgaan binnen Anderlecht dat een dialoog voert met zijn fans.

   

  Na de wedstrijd nam Vincent Kompany meteen alle verantwoordelijkheid op zich. Krijgt de verdediger voldoende ruimte van zijn achterban? "Hij hoeft niet altijd alles op zich te nemen. Hij mag een kat een kat noemen: als er iemand niet goed is, mag hij dat gewoon zeggen. Hij moet zich niet boven de rest stellen. Hij is ook een speler, één van de elf."

   

  Volgens Eeckhout ontbreekt het de paars-witte kern aan vertrouwen, finesse bij de afwerking en een beetje geluk. "Zaterdag kregen we een lichte penalty tegen. Dat is een kantelpunt en dan gaan de kopjes naar beneden. We hebben een jonge groep en die moet de boost krijgen van de overwinning."

   

  Toch betrapt Eeckhout zijn ploeg op een klein minpuntje: "We hebben een spits gekocht die nog niet heeft gespeeld. Als er een minpuntje is, is het dat we geen spits hebben bij de seizoensstart die klaar is om te spelen. Laat ons afwachten tot eind september, dan moet alles goed ingewerkt zijn. Pas dan mogen de eerste conclusies getrokken worden, vind ik."

  "Ik kijk niet naar andere ploegen"

  Wat doet het goeie voetbal van de concurrenten met het paars-witte hart? "Dat Club Brugge en Antwerp Europees spelen en goed voetbal brengen, doet geen pijn. Ik kijk niet naar andere ploegen."

   

  "We staan voor een heel moeilijk vierluik met Genk, Standard, Antwerp en Club Brugge. We hopen en geloven in een goed resultaat vrijdag in Genk. Zodra die overwinning er is, dan zijn we vertrokken", besluit Eeckhout.